A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
34 szavazat
1/11 anonim válasza:
Én a Lúdas Matyi háromszor adja kendnek vissza elvvel értek egyet.
2/11 anonim válasza:
Ez attól fűgg milyen a szituáció.
3/11 anonim válasza:
Igen. De nem szentelném az életem a hajkurászásnak,időpazarlásnak ha nem nagy dologról van szó.
Időbe cselekedni,továbbmenni.
4/11 anonim válasza:
Egy ideig én is így voltam vele, viszont ahogy idősebb lettem rájöttem, hogy akkor pont ugyanolyan gyökér vagyok mint az a másik aki ellenem csinált valamit.
5/11 anonim válasza:
#4, egyetértek. De tény, hogy ehhez idő kell, ami megérleli ezt a bölcsességet.
6/11 anonim válasza:
Ez az önbíráskodás kategóriája, tehát nem.
7/11 anonim válasza:
A szemet szemért törvény nem volt rossz. De pl karóbahúzó Vlad szimpibb volt ilyen téren. Ott jócskán visszaszorult a bűnözés, mert 1 büntetés létezett csak az összes bűnre.
A szemet szemért elv van mikor használható, de sokszor haszontalan, törvénybe is emiatt voltak külömböző büntetések, jóvátételek mellette.
Nem mindegy hova nézed a szemet szemért dolgot.
8/11 anonim válasza:
Nem szabad hagyni magad, de ha mindig a szemet szemért elvet követné mindenki, akkor egy idő után nem maradna élő ember a földön :)
9/11 anonim válasza:
Nem, mert nem mindenkinek fáj ugyanaz a dolog. Ezen kívül én hiszek abban, hogy a bosszú nem mindig ugyanattól érkezik, akit bántott valaki.
10/11 anonim válasza:
"Ha ma is azt valljuk, hogy "szemet szemért, fogat fogért", akkor végül mindenki vak és fogatlan lesz." :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!