Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van bármi javaslat?

Van bármi javaslat?

Figyelt kérdés

Nos, az utóbbi időben egy kicsit sok dolog történ(ik)t velem.

Először is,

a szüleim (és szerintem is) egy enyhébb depresszión esek át. Illetve sajnos időnként vannak olyan dührohamaim amik során gyakra véresre kaparom a karom vagy lábamat.

Másodszor,

a szociális életem romokban. Nincsenek normális barátaim és egy csomószor nincs is kedvem kimozdulni otthonról.

Harmadszor,

a családomon belül is vannak kisebb problémák. (Anyukám váláson megy keresztül. Apukám felesége utál és elég mostohán bánik velem a háta mögött.)

És végezetül, ami leginkább zavar, hogy (véleményem szerint) a felsoroltak hatására teljesen megváltoztam.

Anno, egy totál energikus, pörgős, vicces, barátkozós, temperamentumos, belevaló kiscsaj voltam.

Erre most???

Totál megkomolyodtam és nagyon kevés emberrel tudom elengedni magam. Nem bírok se hülyéskedni, se őszíntén nevetni (mármint a családommal és unokatestvéreimmel majd megszakadok, de ezen kívül nagyon ritka bármi ilyesmi reakció a részemről), csak a komoly és mélyre ható beszélgetések sikerülnek. A barátkozás, ismerkedés nem sikerül. Folyamatosan szorongok és félek más emberek véleményétől. És van hogy egyszerűen nem bírok semmiről sem beszélni. Az online beszélgetés se megy, mert nem tudom, hogy hogyan vagy mit írjak. Ésss még sorolhatnám...

Ötletem sincs, hogy mit tehetnék. Nem érzem jól magam a bőrömben. Nem érzem boldognak vagy akárcsak néha vidámnak magam. Egyszerűen utálom a mostani lényemet. Visszaakarom kapni a régebbi énemet bármi áron!!

Huhh, ez így elég hosszú lett, de lényegében ennyi.

Ha van bármilyen javaslatotok nagyon szívesen olvasom. :)

Illetve még azon gondolkozom, hogy lehet elmennék az iskola pszichológushoz. Szerintetek segítene?

/Egy kilencedikes lány./

2022. febr. 20. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:
45%

Lehet nem opció nálad, de néha elszívhatnál egy jointot, egyébként meg a depresszió egy létező betegség, bármennyire hülyének nézik az orvosokat (pszichológusokat) nem hiába léteznek, szóval a helyedben elmennék, max kapsz egy gyengébb nyugtatót.

Viszont a társadalmi életbe majd neked kell vissza menned (ha lesz kedved hozzá), barátokat is neked kell szerezni szintén akkor amikor ideális...a párkapcsolatot inkább hagyd, mert még egészségesen is nehéz fentartani, előbb gyógyulj meg. 29f

2022. febr. 20. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Persze, okvetlenül szokj rá a drogokra. Az elsőt börtönbe kéne zárni, lehetőleg egy éjjel-nappal kanos kanci mellé.
2022. febr. 20. 21:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően abban a korban vagy, amikor az ember kamaszodik. Ilyenkor full normális, hogy az emberek megváltoznak, illetve kicsit befelé fordulnak.

Az is normális, ha van egy kis önbizalomhiányod, de ez remélhetőleg hamar megszűnik ;-)

Ha szeretnéd látogasd meg az iskolapszihológust. Ártani nem árthat.

Addig meg beszélgess sokat a szüleiddel vagy olyan emberekkel, akikben megbízol.

2022. febr. 20. 21:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérj szaksegítséget. A pszichológus tud segíteni abban, hogy kezeld a veled történteket és hogyan térj vissza a társasági életbe.
2022. febr. 20. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Minél többet beszélgess tényleg. Én már túl vagyok hasonlón. Ez segít
2022. febr. 20. 21:31
 6/7 A kérdező kommentje:

Aztaa, ez jó gyors volt, de köszönök a válaszokat.

Szerintem valamelyik napra kérek időpontot a pszichológushoz. :)

Őszintén szólva nem szeretném semmilyen fűbe (vagy drogba/alkoholba) folytani a bánatomat.

(A papám alkoholista volt (ez volt a veszte is) és apámnak is vannak hajlamai erre, szóval az alkoholtól egy kicsit parázok is.)

2022. febr. 20. 21:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm*
2022. febr. 20. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!