Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szeretitek a vihart vagy...

Szeretitek a vihart vagy féltek tőle? Ha az utóbbi, miért? Gyerekkori trauma?

Figyelt kérdés
Lassan itt a tavasz és indul a zivatarszezon is. Én gyerekként rettegtem tőle, sőt a mai napig félek, de nem tudom, miért van ez. Ha sikerült valakinek leküzdeni, hogyan?

2022. febr. 9. 16:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem a kedvencem. A hirtelen hangos, csattanó hangoktól megijed az ember és ez kellemetlen. Ezen kívül a zivatar veszélyes dolog is tud lenni.
2022. febr. 10. 08:41
 12/17 anonim ***** válasza:
88%
Én nagyon szeretem mert gyönyörű tud lenni - de közben meg félek is, mert a házunk körül rengeteg fa van, nem szeretném ha bármelyik ránk dőlne. :D
2022. febr. 10. 09:13
 13/17 anonim ***** válasza:
88%
Félek tőle, veszélyesnek tartom.
2022. febr. 10. 10:17
 14/17 A kérdező kommentje:
Én is rettegtem gyerekként ha egyedül voltam, ami gyakran előfordult, egyszer egy hatalmas, erős villanásra ébredtem, majd rögtön utána egy őrületes erejű dörgésre......A kert végébe csapott.....Most már jobb, igaz ahol én lakom mincsenek is hangos viharok, ha ide is ér valami, általában 1-2 dörgés és pár óra esőzés marad belőle.
2022. febr. 26. 18:53
 15/17 A kérdező kommentje:

Egyébként úgy sikerült legyőznöm a félelmem, hogy egyszer autóval direkt egy vihar elé mentem. Ez annyira megtetszett, hogy azóta rendszeresen "viharvadászom".

De persze éjjelente még mindig félek és ha nagyon villámlik/dörög, felkapcsolom a kis lámpám...:D

2022. febr. 26. 18:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Még kiskoromban a szomszéd nèni levágattatta a régen a házunk mögött àlló diófa jòpàr nagy ágát, mert "Az átnyúlik, a levele hozzàjuk esik át, azt össze kell söpörnie és feljelenti a szüleimet, ha nem teszik ezt meg". Hát mit ad Isten 20 évvel később a fa rádőlt a szüleim házára. Mi is benne voltunk. A ház diófa felőli oldalán nagy ablakok vannak. Az volt a szerencsénk, hogy a diófa meghagyott nagy ágánál a terasz megfogta a fát különben a nappaliba és azzal együtt ránk esett volna a dió.

Persze így is kellett írni a biztosítónak, de nem történt semmi helyrehozhatatlan.

Aztán úgy 5 éve szintén nagy vihar volt, akkor augusztus végén. Már elment a vihar, amikor villám csapott a házunkba és leégett a ház. Nem volt villámhárító. A biztosító egy évig!, szívózott, már perrel kellett megfenyegetni, hogy fizessen. 5 évig építették a szüleim újjá, mondjuk most szebb, mint volt és van rajta villámhárító is.

2024. jún. 29. 11:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Én kivagyok a viharoktól, de ezt már elengedtem. Szerencsére azért egy évben a csak kevés van belőlük.

2024. jún. 29. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!