A romák miként gondolják a jövőt? Komolyan lehet venni a változás, felzárkózás szándékát részükről, vagy tartogat veszélyt az óvodai, iskolai barátkozás engedése?
Én közöttük nőttem fel 14 éves koromig, atrocitások nem értek soha, de a szülők is normálisak voltak, csak ők értékrend alapján nevelkedtek, és nekünk magyaroknak ez nem nagyon jön be, pl elképzelhetetlennek tartom mai napig a családalapítást, idegen nekem, egy fiatal lásson világot, teremtse meg magának a pénzt, ingatlant stb aztán 30 környékén hozzanak össze 1 gyereket ha van mire és akarnak, ja és ha nincs akadálya.
Ma jelenleg megreked a két társadalom egy szinten, talán már a kapcsolatteremtés fázisában.
1 rasszista vagy.
2 éretlen.
3 nem attól vagy mag,ar hogy fehér a bőröd színe a cigány is ugyan úgy magyar ember ha teljesen a magyar nyelvet és kultúrát követi.
4. A gyerekek nem rasszistának születnek hanem a nevelés teszi azzá.
Magyarán: A szülői nevelés a kulcs. Ha a cigány gyerek úgy nől fel hogy azt látja hogy a szülei megkapják a pénzt és elverik a hülyeségekre utána meg kb éheznek illetve hogy egyáltalán nem nevelik őket akkor lesz sokukból az a végkifejlett hogy "hé tesó adjál már egy 100ast".
De ez ugyan úgy igaz a parasztra is. Mert az meg leszúr az utcán főleg jól be drogozva szóval cigányból és parasztból is van rossz.
A másik végkifejlett mikor észre veszi hogy valamire vinni szeretné az életben. Elvégzi az iskolát ha 8 általánost akkor utána megy dolgozni de akkor is dolgozik nem pedig elmegy lopni. Ha magasabb végzetsége van ugyan úgy dolgozni fog. Nem 1 olyan cigányt ismerek aki doktor vagy laborban dolgozik sőt autószerelőt is de még nagyon jó ácsot is ismerek közülök. Ugyan ez elmondható a parasztra is.
(Persze lehet betámadni hogy mit parasztozok én itt meg cigányozok de akinek nem inge ne vegye magára ha már megkülönböztetjük a magyart a magyartól).
Szóval az elmondottak alapján te az országunknak egy linkeskedő embere vagy aki nem akar dolgozni és nem akar utódot nemzeni hogy a magyar népség tovább növekedjen az évek során. Az ilyen felfogás miatt vagyunk öregedő ország azaz minden évben több a halálozás mint az újszülöttek száma.
A jövőt arra értem hogy már pár éve kezdik a gyereket is fogni, és nincs engedve nekik minden, törekednek a kulturált viselkedésre, nem kapják fel magukat apró dolgokon stb.
Nálunk a szülők nem bánták a barátságot, de tudták is ki kicsoda, és hogy a család milyen, az egyik akkori barátom legidősebb testvére egy késelésért volt bent sokáig ismerte őket a fél város bizonyos rétege, mi meg ugyanúgy éltünk közöttük, nem nyomtak a kezünkbe cigit, drogot és nem is foglalkoztak velünk a problémásabbak.
Viszont a járás, barátnő, szerelem az a dolog ami ha érintene, a család fordulna el tőlem legfeljebb, mert nem akar a család bajokat, egy hülyeség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!