Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A balliberálisok miért gondolj...

A balliberálisok miért gondolják, hogy az a gyermek aki romák között jár iskolába, velük tanul, hátrányt szenved, sérelem éri? Van erre megoldás? Mit javasol a baloldal és mit a jobboldal?

Figyelt kérdés

2022. jan. 25. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a balliberálisok pont azt sulykolják, hogy az integrált oktatás mindkét félnek csakis jó lehet...

Pedig ez nem igaz!

2022. jan. 25. 16:08
 2/9 A kérdező kommentje:

Én is kétlem, hogy ha berakják a fehér, középosztálybeli gyerekeket a roma, speciális nevelési igényű gyerekek közé, mellé, az megoldja a problémákat.

De ha külön osztályban tanulnak a "problémás", hátrányos, tanulási nehézségekkel bíró gyerekek és külön osztályban a tehetségesebbek, előrehaladottabbak, jellemzően az sem oldja meg az előbbiek problémáit, csak az utóbbiakét.

2022. jan. 25. 16:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezért kellenének ún. felzárkóztató osztályok - de ezt az úgynevezett jogvédők alapból szegregációnak minősítik.

:-(((

Akkor lehetne őket integráltan oktatni, ha egy átlagos szintre felhozták őket. Nekik is jobb lenne! Mert ha úgy kerülnek be egy normál osztályba, hogy nem is értik, miről van ott szó - akkor csak rendetlenkedni fognak.

Ha meg az ő szintjükre "megy le" a tanár, akkor az osztály nagyrésze lesz alulmotivált, és unatkozik.

Ennek így semmi értelme!

2022. jan. 25. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom a tobbiek hogy velekednek, en egy darab balliberalis vagyok, aki nem ert egyet az integralt oktatassal
2022. jan. 25. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem a "balliberálisok" gondolják így,hanem minden olyan ember aki ilyen helyen nőtt fel vagy járt iskolába. Az iskola sem tud csodát tenni, a felzárkóztatás az valójában azt jelenti,hogy a jobb képességű tanulók mennek a levesbe ,azoknak a szintjére akik rosszabb képességűek vagy nem megfelelő családi háttérrel rendelkezek ( romák között igen gyakori).

Valós megoldást sem a jobb sem a baloldal nem nyújtott eddig soha az életben. Kezdve onnan,hogy az olyan gyerek aki hazamehet egy vezetékes víz nélküli putriba a kórházból ,és ilyen körülmények között nő fel az az iskolában nem fog tudni teljesíteni . Azon lehet vitatkozni , hogy ez kinek a hibája,a romáké vagy a kormányé, szerintem is-is, adott esettől függ, ennek ellenére hatékony megoldás és felzárkóztatás nincsen. Tisztelet a kivételnek ,mert vannak sanyarú sorsú emberek szép számmal akik tisztességesek,de akinek mondjuk az egész családja bűnözésből él, az sosem fog ebből az ördögi körből kitörni ,legalábbis nagyon nagyon ritka. Ez egy összetett és sokkal mélyebben gyökerező probléma,minthogy az iskolában gyengén teljesít valaki .

Én (nem mostanában ,évtizedekkel ezelőtt) egy olyan általános iskolába jártam,ahol alig volt rajtam kívül fehér ember . 14 évesen pillangókéssel jártak iskolába többen is .

Na azóta 30 év eltelt, egyik kormány váltotta a másikat,és ebben az általános iskolában semmi nem változott. Hány ilyen iskola van vajon ?

2022. jan. 25. 16:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az iskola sem tud csodát tenni, a felzárkóztatás az valójában azt jelenti,hogy a jobb képességű tanulók mennek a levesbe ,azoknak a szintjére akik rosszabb képességűek vagy nem megfelelő családi háttérrel rendelkezek ( romák között igen gyakori)."

Pontosan így van! És ilyenkor indul be a "white flight" - aki tudja, kimenekíti a gyerekét az ilyen iskolából. A jobb módú cigányok IS!!!!

Inkább vállalják sokan, hogy naponta fuvarozzák a gyereket a szomszédos kisvárosba, vagy távolabbi iskolába. Mert - teljesen jogosan - úgy gondolják, hogy az ő gyereküknek is EGY élete van. És nem fogják feláldozni holmi lilaködös teóriák oltárán.

2022. jan. 25. 16:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ültem jó tanulóként hátrányos helyzetű gyerekkel, hát nem sok közös témánk volt... ő lyukat fúrt a padba amig a tanár magyatrázott pl 😀
2022. jan. 25. 16:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen politikától mentesen: több cigány osztálytársam is volt, csak egy volt közülük aki rendesen akart tanulni, voltak céljai(amúgy cigány létére utálta a cigányokat). Sajnos a többiek zavarták az órát, rendszeresen ment a duma, zavartak minket, nem tudtunk haladni tőlük. Volt aki doga írás közben végig b@szogatott, hogy had nézze mit írok(matek A/B csoport volt, aztán neki állt feljebb, hogy milyen paraszt a tanár, ugyan azt írta amit én neki mégsem adott rá pontot).

Szóval sajnos tényleg hátránnyal járhat az, ha roma is van az osztályban.

2022. jan. 25. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:
79%

Ezen kár vitatkozni, mert ez szándékos. Nyilván senki nem gondolhatja komolyan, hogy az jó valakinek, hogy egy osztályba, iskolába keverik a normális családi hátterű és a balhés hátterű családok gyerekeit😃. A balhésokat az élet neveli, gátlástalanabbak, gyorsabbak, éhesebbek, mint a normál, átlag gyerekek. Folyamatosan lehúzzák, bántalmazzák, fenyegetik a normál gyerekeket, ez evidencia és törvényszerű. A tanárokra mind fizikailag, mind jogilag megugorhatatlan akadályt jelent ennek megoldása. Nem is tudják megoldani.

Ezt a balliberális körök azért erőltetik, hogy a magyar gyerekeket visszahúzzák, lehetetlenné tegyék a tanulást. A legnagyobb szószólók, hangadók gyerekei mind biztonságos, drága környéken levő, vagy magán sulikba járnak, nincsenek kitéve ilyen attrocitásoknak. Ők lennének majd a jövő vezetői, irányitói, persze itt, magyarországon, csak kicsiben, de világszinten ugyan ez van. Míg a plebs gyermeke, kínlódhat egy suliban az eltérő kultúrájú embertársaink gyerekeivel.

Persze, ezt a legtöbb aktivista nem tudja, vagy csak sejti, vagy még önmagának sem meri bevallani, csak mondja, ami ki van adva.

Tehát a lényeg röviden és tömören az, hogy nem az a cél, amit mondanak.

2022. jan. 25. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!