Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Feláldoznád a 20-as éveidet a...

Feláldoznád a 20-as éveidet a karriered érdekében? Avagy ki lennél inkább 30 évesen: Bulik, nyaralások, család (feleség, gyerekek), albérlet. Vagy csak karrier (egy sikeres vállalkozás, 50 millió megtakarítás, havi 2 millió tiszta bevétel).

Figyelt kérdés

Első sorban férfiaktól kérdezem (akik a 0-ról indultak, tehát nem gazdag családba születtek), hogy mit kezdenének a 20-as éveikkel?

-Bulik, nyaralások, család (barátnő vagy feleség, gyerekek), de alap munkahely, amiből csak albérletre futja.

-Karrierépítés, ami a magánélet rovására megy (tehát nincs barátnő, se nyaralások, se gyerek, se bulik), viszont 10 év alatt felépítenél egy sikeres saját vállalkozást, lenne 50 millió Ft megtakarításod (részben cégérték), és havi 2 millió Ft nettó fizetésed.

Melyiket választanád, és miért? Kort is írjatok, mert nem mindegy, hogy valaki 18 évesen előre elképzeli, vagy 40 évesen utólag gondol vissza :)

2022. jan. 28. 14:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

"És van gyerekük?" - Igen, a korombeli ismerőseimnek már van 0-7 éves gyerekük/gyerekeik, és panel, vagy Kádárkocka kertesház falun (1.5 max 2 szobás), és majdnem mindenki albérletben lakik (vagy örökölt).

"Szerencsére a valóságban nem kell választani a kettő közül" - De sajnos kell, feltéve ha komolyan csinálod, mert vállalkozásról beszélünk (tehát nem heti 5x8 óra), utánajárás, beszerzés, könyvelő, alkalmazottak, kapcsolatok kiépítése... És a kezdeti időkben amikor még nincs bevétel, a barátnődnek meg nem tudod megígérni, hogy szombaton ráérsz, na az a kapcsolat nem fog működni (hidd el tudom, párszor próbáltam). Ha meg nincs párkapcsolat nyaralás sincs, a barátok (és a bulik) elmaradnak, mert eleve dolgoznak, családjuk van, másrészt először a munkamániád miatt néznek le, ha meg elérsz valamit és ők sehol nem tartanak, akkor meg azért...

Azt hiszem már leesett, hogy én a 2-est választottam :) Az első barátnőmmel a pénz miatt szakítottunk (nem tudtunk összeköltözni), tehát részben ez is hozzájárult a döntésemhez.

Ma már elég megoszló az ismerőseim véleménye, van aki lenéz mert nem volt magánéletem, és persze van aki irigyel mert neki van, és nem túl boldog a házassága. A karrierben viszont mindenki irigyel, és bánja, hogy Ő csak lógatta a lábát a munkahelyein...

2022. jan. 28. 17:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Én orvosin végzek hamarosan, szerintem eléggé kimaxoltam a karrierépítés témát (persze nem fogok annyit keresni sosem, mint egy multinál dolgozó, de nem is ez volt a cél). Egyetem alatt is jártam nyaralni, volt/van párkapcsolatom, valószínűleg a továbbiakban sem fog ez változni. Bulizni nem volt igényem sosem, de ezt is meg lehetett volna oldani, ha akartam volna, legalábbis a legtöbbeknek sikerült. Helyette jártam sokat baráti társaságokba, sörözni, programokra stb.

Nem életszerű, hogy valaki kizárólag, 100%-ban csak a karrierjére koncentrál x évig és addig semmi mással nem foglalkozik. Már egy másfél hónapos vizsgaidőszakban is becsavarodik az ember, ha hetek óta minden napja ugyanabból az egyetlen programból áll, egyszerűen nem lehet így élni, akármennyire is komolyan veszi valaki a (választott) kötelességeit. Időnként muszáj mással is foglalkozni, elterelni a gondolataidat. A legtöbb embernek igénye van barátokra, párkapcsolatra, amit meg lehet oldani olyan emberekkel, akik hasonló módon élnek, mint te és mondjuk nem nyígnak, ha egy hétvégén nem érsz rá, mert velük is elő szokott fordulni.

2022. jan. 28. 17:37
 13/15 anonim ***** válasza:

35 éves vagyok, van egy autókozmetika vállalkozásom amit 31 évesen kezdtem először csak itthon az udvaron,később sikerült bővítenem. Egy jó ötlettől vezérelve a kellő időben meglépve most már megvan az anyagi biztonságot,nincs hiány semmiben, nem gondolkodunk megvegyük e ezt vagy azt. 30 voltam mikor badoon megismertem a párom, most már van egy kisfiunk is.

El nem tudtam volna képzelni hogy ne élvezzem az életem a 20as éveimben. Nem akartam karriert és most sem csinálnám másként.

8 osztályom van, 11.ben otthagytam a középsulit.

Húsiparban és kamionmosóban dolgoztam évekig. Mellette a bulikról, csajokról, fesztiválokról szólt az életem.

Kiélveztem rendesen a 20as éveim. Nem 30 felett akartam elkezdeni élni, csajozni,fesztiválozni. Ennek akkor volt itt az ideje.

Most meg a családnak,karriernek. Persze most is szórakoztunk csak már máshol.

Nekem így volt a legjobb

2022. jan. 28. 17:51
 14/15 anonim ***** válasza:

#11 nem kell választani. Bár mint mondtam, én nem vállalkozásban gondolkodom és így is elég szép karrierút áll előttem.

A párkapcsolat hiánya nem zárja ki az utazást és a baratokat sem. Ez fix, mert nekem mindigis szuper barátaim voltak és sokat utaztam és mindet párkapcsolattól függetlenül.

Ha most egyetemistaként megy egyszerre az egyetem, szociális élet, munka, akkor feltételezem később is menni fog, ha az egyetemre szánt időm felszabadul. Az egyik legpiacképesebb szakon tanulok (látszik abból is, hogy már most van munkám azzal kapcsolatban), még mielőtt jönnél a "ha ez megy, akkor biztos olyan is az a szak..." kommenteddel. És elég komolyan csinálom, nem is tudom hogyan lehetne ennél komolyabban csinálni.

2022. jan. 28. 18:02
 15/15 anonim ***** válasza:
A család számomra nem igazán fontos, ha nem lesz gyerekem, azt sem fogom megbánni. A karrier sem annyira fontos számomra, csak az, hogy legyen pénzem ahhoz az életszínvonalhoz, amin élni szeretnék. Számomra utazni, jókat enni, koncertekre és természetbe járni sokkal többet ér, szóval én ezekért dolgozok.
2022. jan. 30. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!