Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az egyéniségkultus...

Szerintetek az egyéniségkultusz/individualizmus káros is lehet?

Figyelt kérdés

2022. jan. 24. 14:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
27%

"A deviancia olyan magatartás, mely megszegi a közösség vagy társadalom nagy része által elfogadott normákat. Fogalma meglehetősen tág. A deviancia kifejezés a „deviatio” (latin: de=-ról/-ről, via,-ae (f)=út; "az útról való letérés") szóból származik. Minden emberi csoport létezése különféle normákat követel, amelyekhez alkalmazkodhatnak a csoport tagjai. A legtöbb szabály nem is tűnik fel életünk során, mivel teljesen természetes számunkra. A normák betartatásával kapcsolatosan beszélhetünk negatív és pozitív, formális és informális szankciókról." (Wikipédia)

Az individualizmus a szabályok és normák minél gyakoribb és súlyosabb megsértésére buzdít, szerinte ezzel lehet jól megmutatni, mekkora egyénisegek vagyunk. Ez alapján a bűnözők, sorozatgyilkosok a legnagyszerűbb emberek a világon. A baloldali érzelműekre jellemző kiállni a bűnözők jogaiért az áldozatokéval szemben. Persze az se jo, ha a nép egyéniség nelküli szabálykövető robotokból áll, de az individualizmus már a ló túlsó oldala.

2022. jan. 24. 15:19
 12/18 anonim ***** válasza:
Úgy érted, az egész társadalomban senkihez és semmihez nem kötődsz?
2022. jan. 24. 15:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem állítottam sehol sem azt, hogy az individualizmusnak nincs helye. Végső soron mindenkinek egyéni érdeke, hogy éljen, más kérdés, hogy ez a közösség érdeke is, hiszen ahogyan te kiveszel a megtermelt javakból, úgy te is hozzájárulhat azok előállításához.

Ne állítsuk már be úgy a válaszokat, hogy csak ez, vagy csak az a jó.

Az első válaszom is csak szövegértési problémákkal küzdők által lett lepontozva, ugyanis, sok minden máshoz hasonlóan az individualizmus is csak egy mértékig jó, a személyes véleményem még nem egy tény, amit hibásnak lehetne jelölni.

2022. jan. 24. 15:23
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem amúgy nem tiszta, hogy mit értünk a köznyelvben individualizmusnak. Mert engem hívtak már deviánsnak, mert nem akarok gyereket, de szerintem mindenki individuum.
2022. jan. 24. 15:26
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Emiatt én nem tartanálak deviánsnak.
2022. jan. 24. 15:27
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha túltolják.
2022. jan. 24. 20:28
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem alapvetően jó dolog - inkább ezt tartom üdvözítő útnak, mint mindig érzésünket, vágyunkat a "közösség" miatt elnyomni (ami tulajdonképpen szintén individualizmus, de csak a vezetőké). Az elburjánzott verziója nem oké - az, amikor valaki úgy akarja megválósítani a saját vágyait, hogy az effektíve káros konkrét embereknek. Értem ez alatt a pedofil vágyak kiélését, a beteg vágyak miatti emberölést, kannibalizmust, szexuális erőszakot, ill. a mások tudatos átverését és anyagi kifosztását... nem az ilyen demagóg dumákat, hogy "szüljé', mert miattad fogy a magyar"
2022. jan. 26. 10:48
 18/18 anonim ***** válasza:
17-es, köszi, erre voltam kíváncsi, hogy ki mit ért ez alatt. Előbb is írhatták volna a pedofíliát, vitadöntő érv.
2022. jan. 26. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!