Ha egy nő bántalmaz egy férfit az utcán az vicces és oké, de ha a férfi visszatámad akkor már ugrani kell?
Ez egy szociális kísérlet és röhej ami a videó második felében történik. Ti hogyan kezeltétek volna a helyzetet?
Szerintem ez undorító.
A bántalmazás mindig gáz, függetlenül attól hogy ki bánt kit.
Az, hogy nem lépnek közbe, valószínűleg onnan ered, hogy a férfi 99% eséllyel meg tudja védeni magát ha akarja. Ha valaki gyereket ver, akkor is többen mennek oda segíteni, mint amikor a hisztériázó óvodás gyerek belerúg az anyjába, mert utóbbi esetben sejted, hogy a "bántalmazott" nem szorul rá a segítségre, tudja kezelni majd egyedül is. Ettől még nyilván nem lesz oké vagy vicces a szülőket bántalmazni.
Én hogy reagáltam volna? Mindkét esetben kerestem volna a közelben egy rendőrt. Személyesen nem fogok beállni két verekedő ember közé, szeretek élni.
Egyszer előttem volt hasonló, de komolyan azt hittem, valami kandi kamera.
Egy kb 2 méter 10 cm magas, valami hormonzavaros fejű középkorú pasas volt egy fiatalabb, kis nővel. A kis nő folyamatosan szövegelt mellette, a pali halál nyugodt volt, aztán egyszer csak...
Akkora pofont adott a csajnak, hogy szabályosan felrepült a levegőbe.
De szerencsére nem lett baja, felkelt, és mondta tovább...
Kb ember nem lett volna, aki közbeszól, annyira groteszkül nézett ki az a félóriás.
Ez is azt mutatja, hogy milyen undorítóan megalázkodó szintre süllyedtek ma sokan.
Egyébként semmivel nem érnek többet egy nő szemében ettől. Arra vigyáznak, hogy csak akkor adják elő a hős lovagot, amikor nyerő helyzetben vannak. Ha mondjuk az éjszakai járaton egy banda molesztálna egy fiatal lányt, mindegyik "lovag" fülét-farkát behúzva lapulna.
Hát ha az ötéves gyerek csapkodja a szülőt, azon sem lepődünk meg annyira, mintha fordítva történne.
Fizikai fölény mond valamit? Igen, alapból csúnya dolog ütögetni bárkit, de szerintem ha itt bárki választhatna, hogy nő vagy férfi üsse meg, egyértelmű lenne.
Kb. ezt írtam én is. Sose oké ütlegelni a másikat, de kevésbé motivált az ember hogy közbelépjen, ha a gyengébb üti az erősebbet.
Engem amúgy érdekel, hogy miért van az, hogy a férfi nem üt vissza. Mindenféle áldozathibáztatás nélkül. Mert én nőként nem ütök meg senkit, az ütésem nem okoz kárt, de felidegesítheti a férfit, aki viszont olyat üt, hogy bele is halhatok. De a férfiaknak nem kell félniük, hogy a nő ütése általában (!) kiüti őket, aztán azt csinálnak az élettelen testükkel, amit akarnak.
Próbáltam erről cikkeket, tanulmányokat keresni, de a google csak azt adta ki, miért nem jelentik, azt nem, hogy miért nem veszik észre az erőfölényüket, ha ők az áldozatok.
Ez most laikus fotelpszichológia, de én úgy olvastam hogy a fizikai kapcsolaton belüli erőszak a zesetek túlnyomó többségében együtt jár a lelki terrorral is, a bántalmazó szépen leépíti a bántalmazott önbecsülését, így már szinte eszébe se jut, hogy egyrészt nem ezt érdemelné, másrészt hogy tehetne ellene. :( SOk bántalmazott nem lép ki a kapcsolatból, mert már maga is elhiszi hogy ezt érdemli és/vagy úgyse tudná megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!