Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet férfiasabbá válni?

Hogyan lehet férfiasabbá válni?

Figyelt kérdés

Katonaság, férfiassági beavatás nincs. A személyiségem inkább az anyámat tükrözi. Nem nagyon volt kitől férfimintákat eltanulnom, apám nem nagyon foglalkozott velem, vagy nem úgy, ahogy szükségem lett volna rá.

Most azt látom magamon felnőttként, hogy szorongó és határozatlan módon viselkedem, ami férfiatlan. Nem tudom azt se, hogy elkezdhetek-e "csak úgy" máshogy viselkedni, és az hogy állna nekem, mert ezeket a mintákat az emberek fiatalkorban teszik magukévá. Hogyan változzak meg?

2022. jan. 9. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:
9%

küzdő és extrém sportok

öltöny viselés

sportkocsi

2022. jan. 9. 14:17
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
Valaki egyszer igazán elmagyarázhatná, hogy mi az, hogy "férfias", aztán azt is elmondhatná, hogy miért "kell" feltétlenül épp olyannak lenni. Sztem jó lenne az ilyen elavult, kártékony beidegződéseket félretenni, és nem arra építeni a személyiséget, hogy a társadalom mit vár el(??), hanem elfogadni magadat és másokat is úgy, ahogy vannak, felesleges címkézés és megfelelési kényszeresség nélkül.
2022. jan. 9. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem ha akar egy fiú az beletanul a életbe, bizonyos dolgokat már nem csinál meg a szülő egy idő után, és a gyerek is tudja hogy neki kell már a fát elintézni, festeni, dugulást elhárítani, javítani valamit.

Sokan 40-50 évesen nem tudnak vasbetonba egy lyukat fúrni, kapcsolót, konnektort szerelő cserél, na ez a férfiatlanság, de majd úgyis jönnek és megmondják hogy miért lenne kötelező érteni hozzá.

2022. jan. 9. 14:24
 4/8 anonim ***** válasza:

nálam ez úgy működött, hogy más férfiakat tekintettem példaképnek (mármint nem egy az egyben példaképek, hanem ettől ezt, attól meg azt volt érdemes átvenni), aztán végső soron kialakítottam, hogy ki szeretnék lenni én magam

de ezt leginkább ahhoz használtam, hogy az általad felsorolt régi férfiértékekkel és férfimintákkal leszámoljak, és felnyissa a szemem, manapság hányféleképp lehet férfinek lenni.

szerintem sokkal fontosabb, hogy emberileg rendben legyél. az emberi értékeket nőktől is eltanulhatod, nekem sok női példaképem van. és ha emberileg rendben vagy, akkor látni fogod azt is, hogy mi a helyes azokban helyzetekben, ahol valószínűleg örökké jelentősége lesz annak, hogy férfi vagy (leginkább az apaságra gondolok).

2022. jan. 9. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
itt van például a határozatlanság: ez nem csak férfiaknál hátrány, hanem minden felnőtt embernél hátrány. (avagy te nyugodt szívvel belevágnál a gyerekprojektbe egy határozatlan, gyámoltalan nővel?)
2022. jan. 9. 14:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Épp ezt a határozatlanságot és szorongást akarom levetkőzni, hogy férfiasabb legyek.
2022. jan. 9. 17:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazából, ha nem vagy labilis idegzetű, akkor ahogy egyre több kihívással találkozol, egyre több tapasztalatra teszel szert, úgy leszel egyre határozottabb.
2022. jan. 15. 21:04
 8/8 A kérdező kommentje:
És ha labilis idegzetű vagyok?
2022. jan. 17. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!