Elfogultság nélkül kérlek! Miért van az, hogy a legtöbb 80-90's mese openingje sokkal jobban szól angolúl, mint magyarúl? Én is ezeken nőttem fel, de valami hatalmas a minőségbeli külömbség és most nem a teknikai háttérről beszélek!
Csak egy két példa az ezernyiből:
pl a kacsameséket nagyon szerettem, az eredeti rohadt jó, a magyar pedig erőltetett és kiabálós, ahogy a Gumimacikkal is ez a helyzet és a csipet csapat introja is magyarul sokkal rosszabbúl hangzik, angolúl meg fantasztikusat alkottak a zeneszerzők!
Ez másoknak is feltünt, vagy csak nekem?
Csak kedvem támadt kicsit nosztalgiázni és rákerestem ezekre, amiket sokat néztem. Így 25 év elteltével, hát mit ne mondjak, odaver mennyire "szar" a magyar verzió! Persze vannak kivételek, nyugi! Nem utálom a saját hazám előadóit, viszont van hallásom!
Mint mondtam, nem az idolom, tehát nem "fetisizálom" (elég érdekes szóhasználat), csak a helyén kezelem. Nem véletlenül az, aki.
Gusztustalan dolog mások elért érdemeit lekicsinyleni, ha már itt tartunk.
Még csak nem is azt a műfajt hallgatom amiben ő tevékenykedik, szimplán nem valami besavanyodott, megkeseredett ember vagyok aki úgy gondolja hogy bárki érdemeire legyinthet, mert azt gondolja hogy ő jobban csinálná.
Kedves kilences, ennek van valami köze az állításomhoz, illetve cáfolja azt?
Amúgy lehet azért van, mert én teljesen elszoktam a magyartl, mivel az internetes felületeken sem a magyar tartalmakat fogyasztom!
"Gusztustalan dolog mások elért érdemeit lekicsinyleni, ha már itt tartunk."
Ki tett így?
"aki úgy gondolja hogy bárki érdemeire legyinthet, mert azt gondolja hogy ő jobban csinálná."
Mondta valaki, hogy jobban csinálná?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!