Ha ekkora tartozása lenne a párotoknak akkor szakítanátok vele?
Először is volt egy nyolcszázezres tartozása önkormányzati adóból. Ezt pár hónap után a kapcsolatunkban tudtam meg, amikor láttam egy levelet. Majd pár hete kiderült, hogy a lakbér hónapok óta nem lett kifizetve, mert visszapattant a számlájára. Eddig ebből semmit sem vett észre, hanem bátran költötte a pénzét. (Ő fizeti a számlákat, míg a bevásárlások 90%-át én állom.)
Jelenleg összesen kb másfél millió tartozása van.
Nagyon szeretem őt, de ennyit soha nem fogunk bírni kifizetni soha. Most emiatt jobban teszem, ha keressek új lakást és szakítok vele?
Nem maga a tartozás összege a lényeg, hanem ez: "Eddig ebből semmit sem vett észre, hanem bátran költötte a pénzét. "
Ilyet el nem tudok képzelni..... Hogy valaki ennyire ne legyen tisztában a pénzügyi dolgaival...
Ez később hatalmas problémákat jelenthet.
13: sezrintem egyedül a 6-os írt elhagyásról - de a saját esetét említette.
Amúgy szerintem sokkal tudatosabban kell kezelni az embernek a pénzügyeit, ez online napi fél perc - nem lehet "nem vettem észre" .
"Sok felnőtt embert soha az életben nem tanítottak meg arra, hogy a pénzel hogyan kell bánni és erről nem ők tehetnek"
De arról már tehet, hogy felnőtt létére nem is akarja ezt megtanulni...
Mondjuk ezen én is töprengtem,hogy miből lett annyi?
Nálunk 7000 az éves kommunális adó,plusz a kocsira fizetek 15öt évente.
Építmény, telek után gondolom az albérlet miatt nincs adófizetési kötelezettsége.
Iparűzési adó cégeknek van,vagy földterület bérbeadás után kell még az önkormányzat felé fizetni.
Gondolom ezek sem valószínűek.
Érdekelne mivel magyarázható meg ez az összeg.
Másfél millió?
Nem akarok nagyképűnek tűnni, de nekem több diákhitelem volt és azt is eltakarítottam fél év alatt.
Ugyanakkor nem gondolom, hogy partnerként a te felelősséged az ő hitelével szórakozni.
Azzal szakítanék, aki nem tud felnőttként felelősséget vállalni a tartozásaiért, nem azzal, akinek van valamekkora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!