Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is érzi azt fiatal felnőtt...

Más is érzi azt fiatal felnőttként, hogy nyomasztóan keveset tud a világról ahhoz képest, amit tudnia kéne?

Figyelt kérdés
Nekem nagy az általános műveltségem ugyan, de igazán mélységében nem nagyon értek semmilyen speciális dologhoz. Elsősorban a műszaki, reáltudás és az orvosi tudás hiánya zavar. Ez nyilván más annak, akinek ilyen végzettsége van, de gyakran elgondolkozom azon, hogy mennyire kevés egyetemi szak ad olyan tudást, ami tényleg értékteremtő és használható a társadalomban.
2022. jan. 5. 20:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
98%
Pont ez az érzésem van már hónapok óta...
2022. jan. 5. 20:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartom magamnak butának, nem is versenyzek ezzel kapcsolatban senkivel.
2022. jan. 5. 21:01
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy kortünet. Vagy nem is tudom, hogy mi a legjobb szó. De ne aggódj. Ez generációnként romlik.
2022. jan. 5. 21:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan ez...

"Elsősorban a műszaki, reáltudás és az orvosi tudás hiánya zavar." Mintha én mondtam volna.

2022. jan. 5. 21:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mellesleg: amit tudsz, lehet, hogy az sem igaz.
2022. jan. 5. 21:12
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel minden ember így van. Minél többet tudsz, annál inkább rájössz, milyen keveset tudsz.

Plusz azt érzem, hogy ahogy felnőttem, elfáradtam agyilag, tele van a fejem a munkával, esetleg 1-2 hobbival. De messze nincs meg az széles látókörűség és széleskörű érdeklődés, mint gyerekként.

2022. jan. 5. 21:37
 7/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: nekem is ugyanez. Gyerekként brillíroztam, minden érdekelt. Most is nagyon sok minden érdekel, csak megmérgezi az a gondolat, hogy "igen, de mennyi ideig kéne tanulnom, hogy egy olyan szakértelem legyen belőle, amivel pénzt is tudok teremteni?". Mondják, hogy csak kövesd a vágyad, ne törődj a sikerrel meg a pénzzel, de én törődök vele...
2022. jan. 5. 21:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is érzem, de már dolgozom rajta. Az érdeklődési köröm nekem felnőttkoromra szélesedett ki szinte mindenre. Gyerekként elég izolált voltam. Férfi létemre műszaki-informatikai és pénzügyi területeken is súlyos hiányosságaim vannak. Egészségügyben tanultam, ezért orvos- és természettudományi területeken képben vagyok.
2022. jan. 5. 21:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Minél több mindent tudsz sok mindenről, azzal nagyobb rálátásod lesz arra is, amiben vér profi vagy. Úgyhogy megéri sok mindenről tudni mert a világkép tisztul ezáltal. Anyagilag még inkább kifizetődő, mert nem tudsz minden kérdésben szakértőt megkérdezni, megfizetni.
2022. jan. 5. 21:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Engem alapvetõen sok minden érdekel, ha felmerül bennem egy kérdés szeretek is utána nézni a válasznak. Sokat olvasok is, olyan témákban amelyek jobban érdekelnek. Egy idõ után egyre több összefüggést találok a dolgok között, minden hozzátesz az összképhez.
2022. jan. 6. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!