Hogyan válik egy ember rosszindulatúvá élete során?
Szeritem ahhoz mindenképp kell egy alap beállítottság, hogy valaki az legyen.
Én pl rengeteg "szart" kaptam az élettől, sok rossz ember keserítette az életem évekig, mégis nagyon kedves, mosolygós egyén maradtam, akar a fene búval b*ottan élni....
Másoknak elég akár egy rossz párkapcsolat, csalódás, kis elégedetlenség és annyi, máris dől belőlük a rosszindulat
Talán akkor, ha mindenki visszautasítja a jóságát, segítőkészségét,ha mindig bántást kap, ha kihasználják, ha kinevetik, gúnyt űznek belőle.
Egy idő múlva átbillen és akkor nem érdeki, mi lesz,de ő tesz keresztbe másoknak.
Volt ilyen családtagom, kollégám, szomszédom. Olyanok,akik rendes,kedves emberek voltak előtte.
Érthetetlen volt a szememben amikor megváltoztak.
1-essel nem teljesen értek egyet. Tény, hogy beállítódás kérdése, de azt vettem észre, inkább csak a szélsőségre igaz ez, aki extrémen nem rosszindulatú, jámbor.
A kérdésre válaszul, idővel megkeserednek az emberek, mások rosszindulata, rossz tapasztalatok miatt, nem is elsősorban a nehézségek miatt. Idővel tüskéket növesztenek és már védik magukat a csalódásoktól.
Kettes jól írta.
Nekem a mértéktelen elutasítás,szenvedés,és magány okozta.
Tipikus kedves,jófej fiú voltam,csak senki nem tartott erre igényt.
Sokan néztek,hogy mi lett velem.
Hát én valahogy nem értem a mai túl realisztikus elvárásokat,őszintén feladtam.
Konkrétan lehet,hogy itt ebben a kakis országban a kutyának nem kellek,de biztos vannak még normális civilizációk ezen a földön máshol.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!