Miért baj ha egész fiatalon dolgozok? 17/f
Főként ismerkedésnél szokott ez gond lenni.
Valamiért a korombeli lányok ezt nem szeretik mi lehet ennek az oka?
Hozzáteném hogy elvégeztem egy szakmát amiben most dolgozok és elég jó a fizetés is (nem minimálbér) szóval nem kicsaptak a suliból vagy valami ilyesmi.
Ez inkább az iskolai szünetekben ütközik ki, míg mások nyáron élik világukat, buliznak, mindennap bandáznak vagy mennek valamerre, neked meg ott a munkahelyed.
Most van pár 16-17 éves tanuló egy rokonom cégénél, volt is szájhúzás, hogy most már ők rendes munkaszerződéssel dolgoznak, és van x nap szabijuk a tanévben, abból 3 hetet egybefüggően ki kell adni a nyáriszünetre, de dec 31ig is volt egy megkötés, és a csak a maradék napokkal rendelkeznek ők.
Ezt egy 16-17 évesnek elég nehéz lenyelnie. A másik az, hogy aki diákmunkázik, az suli után, esetleg hétvégén megy, pont amikor meg te is pihennél vagy tudnátok találkozni.
7
Miért lenne szükségem vadász meg horgászvizsgára?
Meg mi az hogy csóró melós kölök?
Írtam hogy szakmát tanultam(hegesztő)és abban dolgozok
És nem is fizet rosszul.
Miért, ha van érettségi, akkor azzal mennyivel van előrébb? Nem sokkal szerintem, meg azért nem mindenkinek olyan a családi háttere hogy aaddig tanulhasson ameddig akar.
Én esti gimibe járok, ha elvégzem is, csak egy papírral leszek több... A tanárok is úgy vannak vele, hogy a minimumot megtanítják oszt kész🤷♂️ mondhatom, nagy büszkeség lesz ha meg lesz🙄
16
Nem vagy sznob, eleve meg lehet érteni, hogy a különbségek miatt nem lenne sok közös pont.
A kérdező helyében én is inkább ráhúznék meg 3-4 évet, teljesen felesleges ilyen hamar elmenni dolgozni, egy érettségi sose árt, meg 1 nyelvvizsga, jogosítvány, ezeket könnyebb megszerezni ha "csak" tanulni kell.
Nekem is hegesztő a szakmám egyébként, de megcsináltam az érettségit, és a német nyelvvizsgát.
Pár évre rá ez hasznos lett, mert kiköltöztem külföldre, elsőnek a szakmámban dolgoztam, utána váltottam, ez érettségi nélkül nem sikerült volna.
Ezzel nem a kérdezőt akarom megsérteni, illetve lehet neki nincsenek ilyesmi céljai, csak általánosságban beszélek, sokkal könnyen tizen-kora huszonévesen tanulni, mint közel a 30-hoz.
26 éves vagyok, már nem lenne kedvem ismét visszaülni az iskola padba, főleg nem munka mellett.
17
Sok szakmához alap belépő, tehát nélküle nem vesznek fel, a mai világban több lábon kell állni, egy közepes osztályzatú érettségit pedig tök könnyű megcsinálni, mellette lehet diákmunkázni is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!