Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennek a oldalnak mekkora...

Ennek a oldalnak mekkora része végezte el az általános iskolát 4-esekkel vagy 5-ösökkel? Mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Néha nagyon lelomboz és egyben valamennyire fel is mérgesít, hogy egyes felhasználóknak annyira kicsi a lelki és szellemi műveltsége, hogy egy 4-es vagy 5-ös tanuló, normális, általános iskolás, felsős lazán lekörözné őket. Néha nagyon kiborító, hogy egyesekről süt, hogy még az általános iskolás tananyag sem jutott el a céljába...

Szerintetek mennyi lehet az adat?

2021. dec. 22. 20:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Jav. példád
2021. dec. 22. 21:49
 12/18 A kérdező kommentje:

#10.

A tapasztalataim alapján általában minimum az osztály fele, ha nem több. Sok helyen a háromnegyede is.

2021. dec. 22. 21:50
 13/18 A kérdező kommentje:

Visszatérve az eredeti témához, néha az oldal böngészése után agresszívebben klopfolom a csirkemellet...

Sajnos leírja a társadalmat, hogy egy teljesen korrekt, értelmes, kérdésre szinte mindenki helytelenül válaszol, ha egyáltalán tudja, hogy miről van szó és nem annyira fogyatékos, hogy még a kérdés értelmezéséig sem jutott el. Bezzeg az alábbi kérdések mennek, mint az ágyba vizelés:

"terhes vok???"

"A jó k*rva annyát orbánnak/gyurcsanynak. Egyetértesz????"

"Tettszem neki, me rám nézett, amikor az utjába alltam??"

...

2021. dec. 22. 23:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Onnantól kezdve nem lehet téged sem komolyan venni, hogy klopfolod a csirkemellet...

Van, amikor az élettapasztalat többet ér mint az általánosban szerzett jó jegyek. Én pl. inkább közepes tanuló voltam átlagban, de valószínűleg van pár olyan dolog, amit lehetséges, hogy egy átlagembernél jobban tudtam (bár azóta pár dolgot már felülírt a tudomány egyik-másik ága), mert speciel én egy kísérleti általános iskolába jártam, ahol nem a mostani hagyományos tantárgyakat tanították, ráadásul osztályozás sem volt. Az értékelés %-ban történt, a 8.-os bizonyítványunk mellé egy pótlapot adtak, amire beírták az érdemjegyre átszámított értéket, mivel a középiskolában nem igazán tudtak mit kezdeni azzal, hogy a "természet és társadalom fejlődése" elnevezésű komplex tárgyból mondjuk 74%-ot értem el.

Olyan dolgokat is tanultunk, amit a mai napig sem tanítanak tulajdonképpen sehol. Azért tudom, mert 3 gyerekem van, egyiknél sem volt a tananyagban nagyon sok dolog az általam tanultak közül.

Te meg nagyon csúnyán általánosítasz, és azt hiszed magadról, hogy baromi okos vagy. Akinek valóban van érdemi tudása, az nem beszél így másokról, burkoltan önmagát fényezve. A valóban intelligens ember nem dicsekszik, hanem példát mutat. Ráadásul képes elfogadni, ha netán mégis tévedett valamiben. Az írásod alapján ezt rólad nem tudom elképzelni. A meggyőzhetetlen okostojás észosztó típusnak tűnsz (és ezt pl. az élettapasztalatom és emberismeretem alapján gondolom, sok ilyennel találkoztam viszonylag hosszú életem során).

2021. dec. 22. 23:36
 15/18 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy a lexikális tudás. Attól intelligensebb nem lesz senki.

Sőt az oktatásunk mindent nevel, csak gondolkodó embert nem.

2021. dec. 23. 00:20
 16/18 A kérdező kommentje:

#14.

Hallottál már a rántott csirkemellről? Nem klopfolod ki, hanem fogod, bepanírozod és bevágod az olajba? :-/

Ami azt illeti te sem vagy túl okos, ha arc nélkül, egyetlen kérdés alapján vádaskodsz.

Szerintem őszintén gáz, ha valaki általános iskolai lexikális tudással nem rendelkezik, nem bír normális leírni egy szót, nem tartja be a helyesírási szabályokat és így osztja az észt. Nem arról van szó, hogy valaki elgépel valamit, hanem arról, hogy hol ír ékezetet, hol nem (tehát magyar billentyűzete van), nem ír mondatvégi írásjelet, tehát a fene ki nem találja bizonyos esetekben, hogy mit is akar most azzal, amit írt és még sorolhatnám. Utána a többi idióta jól fel is pontozza, aki meg mondjuk jól tudja, azt le a búsba. Nem egy ilyen felhasználót láttam már. Szerintem alap, hogy valaki megtanuljon helyesen írni, számolni, alapvető tényeket megtanuljon a világról, nagyjából képben legyen a történelemmel, rendelkezzen annyi filozófiai műveltséggel, hogy gondolkodással kapcsolatban alapvető dolgokat tudjon és ezeket bizony 100 évnyi élettapasztalat sem írja felül. Nevetséges, hogy egyesek szerint élettapasztalatról lehet ott beszélni, ahol ha valaki tévedett valamiben, nem ismeri be, hanem továbbra is védi a saját kis idiótaságát.

Bocsánat, de néha elkap az ideg, ha tudatosul bennem, hogy azoknak is ugyanúgy szavazati joguk, ugyanúgy véleménynyilvánítási joguk van, akik még azt sem tudják helyesen leírni, hogy szavazati jog.

2021. dec. 23. 00:28
 17/18 A kérdező kommentje:

#15.

Gondolkodó emberekről lehet ott beszélni, ahol valaki még a vitakultúra alapvetéseiig sem jutottak el?

2021. dec. 23. 00:29
 18/18 anonim ***** válasza:

15 vagyok

Kicsit elbeszélünk egymás mellett.

Az iskolát hozod fel, ami a valóban hasznosítható tudásból nagyon keveset biztosít. Lehet valaki jó tanuló, de attól még maradhat olyan sötét, mint az éjszaka.

Az intelligencia adott, nagyon minimális szinten fejleszthető. Van aki magol és 5-ös tanuló, és van aki be se jár órára, egész évben egy tankönyvet sem nyit ki, és 3-as tanuló. Na az a 3-as többet ér, a bemagolt jeles bizonyítványnál.

Lexikális tudás helyett, inkább részesítem előnyben az általános műveltséget.

Ahhoz, hogy valakivel úgy tudj vitát folytatni, hogy ne a másik eltaposása legyen a cél, fejlett EQ szükséges. (érzelmi intelligencia) Az pedig, hogy a vita tartalmilag mennyire képes mélyebb gondolkodásmódot tükrözni, mennyire lát át dolgokat a partner, mennyire képes összefüggéseiben nézni a világot, az már az IQ függvénye. Egyiknek sincs köze az iskolához.

Általános végén volt 4 db 2-es a bizonyítványomban. Gimi elsőben majdnem megbuktam magyarból. Majd összehoztam egy 4-es átlagú érettségit, be se jártam. Alig győztem az igazolatlan hiányzásaimat valahogy hamisítva rendezni. Nem érzem viszont azt, hogy műveletlen ember lennék, és azt sem gondolom, hogy egy mondatot sem tudok helyesen leírni.

Van igazság alapja az állításaidnak, csak sok válaszolónak az iskolával levont párhuzam nem tetszik. Nekem sem. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy mindenki gyökér, aki nem volt jó tanuló. Ez általánosítás. A te véleményed alapján, nekem szavazni sem lenne jogom a választásokon.

2021. dec. 24. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!