Az aki nem tudj beosztani pénzt az komolytalan ember?
Mit értünk komolytalan alatt?
Én például ha élményt akarok, akkor nem fogok garasoskodni, kifizetem. Ha kell valami kifizetem. Nyilván nem kell minden hülyeségre elszórni a pénzt, de van ami egyszerűen csak viszi.
Vagy nem fogok fél várost átutazni azért mert máshol 100 Forinttal olcsóbb valami.
Amúgy énnálam egyetem alatt és munkában is változott a hozzáállás.
Egyetemen simán lehúzták a hallgatókat, volt is balhé hogy évekre visszamenőleg "véletlenül" kiírtak pótvizsga tételeket. Vagy direkt buktattak sokakat, hogy legyen pótvizsgából pénz.
Volt hogy elvittem a kész leadandómat, a tanár simán visszadobta, hogy adjam le pót időpontban mert mindenki akkor adja le és nincs kedve ezt az egyet hordozgatni.
Ez került valami 3-5 ezer forintomba. Akkoriban a heti zsebpénzem volt 10 ezer.
Meg rájöttem, hiába gyűjtögetek, ha elmegy mellette minden olyanra, ami kötelező kiadás vagy lehúzás.
hozzátenném, én beosztom mert 500 ezres fizumból a fele körülbelül mindig megmaradt. Elszórni nem szórtam. De ha valami kell akkor nem is fogok gondolkozni, hogy megvegyem-e.
Amúgy egyszer olvastam egy cikket, ami arról szólt, hogy tanult meg egy angol nő spórolni és hogy valami havi 6-800 ezer Forintnak megfelelő Fontot tesz ezzel félre.
És ezzel akartak ösztönözni mindenkit arra, hogy látod paraszt, hát spórlásból is meg lehet gazdagodni.
Aztán megkapja az átlag a 150-200 ezres fizetését és nesze neked spórolás.
Itt valaki kicsit ráharapott a dologra, de szerintem a "nem tud a pénzzel bánni" és a "kevés a megélhetéshez" ég és föld. Szerintem ha valaki fizet 100-150 albérletet havonta, az teljesen "jogosan" nem tud kijönni a fizetéséből.
Viszont az, aki nem fizet albérletet, havi 3-400at megkeres havonta és a hónap végén a pedagógus párjától kell kölcsönkérjen (aki 160at keres:D)... az kínos.
Persze mielőtt ítéletet mondunk, meg kell nézni mire megy el a pénz, hisz a befektetés nem minősül kidobott pénznek (már ha nem rossz befektetés:D).
De aki tényleg nem tud bánni a pénzzel, az általában nem vezeti, hogy mire mennyit költ. Ha vezetné, valószínűleg jobban bánna vele:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!