Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az aki nem tudj beosztani...

Az aki nem tudj beosztani pénzt az komolytalan ember?

Figyelt kérdés
Az aki nem tudja beosztani pénzt az komolytalan
2021. dec. 22. 07:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mit értünk komolytalan alatt?

Én például ha élményt akarok, akkor nem fogok garasoskodni, kifizetem. Ha kell valami kifizetem. Nyilván nem kell minden hülyeségre elszórni a pénzt, de van ami egyszerűen csak viszi.

Vagy nem fogok fél várost átutazni azért mert máshol 100 Forinttal olcsóbb valami.

2021. dec. 22. 11:13
 12/16 anonim ***** válasza:

Amúgy énnálam egyetem alatt és munkában is változott a hozzáállás.

Egyetemen simán lehúzták a hallgatókat, volt is balhé hogy évekre visszamenőleg "véletlenül" kiírtak pótvizsga tételeket. Vagy direkt buktattak sokakat, hogy legyen pótvizsgából pénz.

Volt hogy elvittem a kész leadandómat, a tanár simán visszadobta, hogy adjam le pót időpontban mert mindenki akkor adja le és nincs kedve ezt az egyet hordozgatni.

Ez került valami 3-5 ezer forintomba. Akkoriban a heti zsebpénzem volt 10 ezer.

Meg rájöttem, hiába gyűjtögetek, ha elmegy mellette minden olyanra, ami kötelező kiadás vagy lehúzás.

hozzátenném, én beosztom mert 500 ezres fizumból a fele körülbelül mindig megmaradt. Elszórni nem szórtam. De ha valami kell akkor nem is fogok gondolkozni, hogy megvegyem-e.

2021. dec. 22. 11:17
 13/16 anonim ***** válasza:

Amúgy egyszer olvastam egy cikket, ami arról szólt, hogy tanult meg egy angol nő spórolni és hogy valami havi 6-800 ezer Forintnak megfelelő Fontot tesz ezzel félre.

És ezzel akartak ösztönözni mindenkit arra, hogy látod paraszt, hát spórlásból is meg lehet gazdagodni.

Aztán megkapja az átlag a 150-200 ezres fizetését és nesze neked spórolás.

2021. dec. 22. 11:19
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem komolytalan, inkább felelőtlen...
2021. dec. 22. 11:20
 15/16 anonim ***** válasza:

Itt valaki kicsit ráharapott a dologra, de szerintem a "nem tud a pénzzel bánni" és a "kevés a megélhetéshez" ég és föld. Szerintem ha valaki fizet 100-150 albérletet havonta, az teljesen "jogosan" nem tud kijönni a fizetéséből.

Viszont az, aki nem fizet albérletet, havi 3-400at megkeres havonta és a hónap végén a pedagógus párjától kell kölcsönkérjen (aki 160at keres:D)... az kínos.

Persze mielőtt ítéletet mondunk, meg kell nézni mire megy el a pénz, hisz a befektetés nem minősül kidobott pénznek (már ha nem rossz befektetés:D).

De aki tényleg nem tud bánni a pénzzel, az általában nem vezeti, hogy mire mennyit költ. Ha vezetné, valószínűleg jobban bánna vele:D

2021. dec. 22. 11:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Önmagára-, és a környezetére veszélyes.
2021. dec. 22. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!