Miért nem írja ki senki a Facebook profiljához, hogy kit
gyászol?
Figyelt kérdés
Egy csomóan ismerősök közül elsötítették a profiljukat, vagy gyertyát tesznek ki kommentár nélkül. Aztán jönnek az ismerősök, hogy részvétem, aztán megkérdezik mi történt, vagy lesz válasz vagy nincs. Miért jó ez? Mint amikor egy nő mondjuk kéreti magát.
Én alapból azt nem értem, miért kell nyilvánosságra hozni, hogy ő most gyászol. Szerintem nem erre való a Facebook. Persze mindenkinek szíve joga, hogy mire használja, csak nem fér a fejembe: régen, mikor nem volt se FB, se internet, az emberek nem kürtölték szét a világ népének, hogy ő most gyászol.
2021. dec. 13. 16:43
2/13 anonim válasza:
Nincs fészbúkkom, de gondolom saját maga miatt állítja inkább be a fekete hátteret. Mert neki így jó. És nincs kedve mindenkinek kibeszélni az online felületen egy szerette halálát. Akit érdekel, elmegy hozzá személyesen részvétet nyilvánítani, vagy privát üzenetben küld egy képeslapot.
2021. dec. 13. 16:43
3/13 anonim válasza:
Az is lehet, hogy úgy gondolja, akik ismerték, tudják, a többiekre nem tartozik.
2021. dec. 13. 16:46
4/13 anonim válasza:
azt ehez kérdem én mennyire kell kreténnek lenni, hogy ennyire a facebookon éli az életét valaki? hogy fekete képet tesz ki vagy gyertyát mert ő most gyászol. Nekem is halt meg valakim, ki se tettem. Hát aki fontos az tud róla. Van kapcsolatom de egy darab kozoskép nincs kint se hogy mi most egyutt vagyunk, szintén akinek kell, tud róla. Minek kell ez emberek??
2021. dec. 13. 16:55
5/13 anonim válasza:
4 nem. régen tényleg nem a fb-ra rakták ki, hanem elküldték az ismerősöknek a gyászhírt. kirakták a munkahelyen, templomban stb.
2021. dec. 13. 17:17
6/13 anonim válasza:
Én sose raktam ki és én sem értem, akinek tudnia kell róla az fog.
Ez olyasmi lehet mint a like gyűjtés, csak itt sírós fejeket gyűjtenek meg részvéteket és attól jobban érzik magukat, hogy 210-en baromira sajnálják őket (olyan is akiket nem is ismernek személyesen)
És igen, utána jön alá a kérdés, hogy ki halt meg amire nincs válasz, pont mint amikor kiteszik a kórházi fotót, megkérdezik mi történt, és arra sincs soha válasz :D
2021. dec. 13. 17:22
7/13 anonim válasza:
Aki megkérdezi, annak lehet, hogy privátban megírják.
Amúgy én sem értem, hogy valaki hogyan képes a profilját babrálni egy szerette halála után. De mindenki másképp gyászol...
2021. dec. 13. 17:48
8/13 anonim válasza:
Nekem anyukám tavasszal halt meg és elsotetitettem a profilkepemet, elmondom miért:
Ad1 mert egyfajta tisztelet, mint amikor egy intézmény kiteszi a fekete zászlót.
Ad2 ismeroseim ertesulnek a dologrol.
Ad3 nálam jelzés értékű, hogy most lehet nem vagyok beszédes kedvemben - kevesebben is írnak mióta kinn van (nyilván nem a közel állók) -, így tudják, hogy nem bunkosagbol nem válaszolok.
Nem ördögtől való egyébként, nekem fontos. Sajnálom, hogy ilyen pejorativan gondolkodsz emberekrol, csak mert nem a te mentalitasod szerint mukodnek.
Szép estét.
2021. dec. 13. 19:39
9/13 anonim válasza:
Mert így privátban írnak neki és tud panaszkodni
2021. dec. 13. 19:49
10/13 anonim válasza:
Szerintem meg az a pejorativ, hogy valakid meghalt es elso dolgok kozott a fekete kep. Meg ,hogy " nem valaszolok annyira". Ezen latszik mennyire ezen a syaron eled az eleted. Akinek kell tud rola. Oda irja 1000 nyomi, hogy "reszvetem😔" azt fogalmuk sincs kihalt meg. Nagyon nagy tisztelet a halottak fele...-.-" Ez nem fb ra valo es ennyi..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!