Titeket is idegesítenek az olyan emberek akik olyan dolgokról okoskodnak amikhez egyáltalán nem értenek?
Baráti társaságomban mindig van 1-2 olyan ismerősöm akik mindenben próbálnak okoskodni miközben teljesen hülyeségeket mondanak.
Ha megpróbálod a mondanivalójukat értelmesen kijavítani, mindig megsértődnek és veszekedni próbálnak veled hogy minden más emberrel elhitessék hogy nekik van igazuk, még akkor is ha teljesen hülyeségeket mondanak.
Van egy idősebb ismerősöm, aki alapvetően értelmes. Viszont folyamatosan oylan témákban is okoskodik, amiről nem sok fogalma van:
-nem beszél nyelvet, de kijelenti, h csak Angliában lehet jól megtanulni angolul
-30 kg felesleg van rajta, de okoskodik táplálkozás témában
-érettségije van csak, ami nem baj, de simán lebutázza burkoltan az unokanővérem, amiért majdnem megbukott egyetemen, és kijelenti, h ő bezzeg értelmesebb, mint az egyetemisták (amúgy nem)
sztem az ilyen emberek többsége egyszerűen okoskodással próbálják leplezni az önbizalomhiányukat, vagy burokban élnek/nőttek fel, és megszokták, h senki sem mer ellentmondani neki.
előbbi az ismerősömre is igaz, szinte csak olyan ismerősei vannak, akikkel együtt dolgozott, vagy akiket irányított főnökként.
Az én egyik ismerősöm is hasonló, mondjuk ő értelmesnek nem mondható.
Említettem pl. valamit, amit egy szakkönyvben olvastam. Kijelentette, hogy az nem is úgy van (de) és a szerző hülye.
Neki nyolc osztálya van, nincs szakmája, gyári munkásként dolgozott. Ez rendben van, viszont folyamatosan lebutáz diplomás, dolgozó embereket, olyanokat is, akiket mondjuk ismerek és tudom róluk, hogy intelligensek és jó szakemberek.
Van némi súlyfeleslege, nem sok, kb 10 kg. Viszont folyamatosan lekövérez, ledagadtoz olyanokat, akiknek kevesebb súlyfeleslegük van, mint neki, főleg nőket (ő férfi).
Jóképűnek még jóindulattal sem mondható, ápolatlan is, pl. alig van foga (pedig még nem idős), viszont előszeretettel nevez másokat csúnyának, főleg nőket.
És persze folyamatosan beleugat olyan témákba, amikhez egyáltalán nem ért, és jó nagy hülyeségeket mond.
Naponta többször (már amikor találkozom vele, szerencsére ritkán) céloz arra, hogy ő okos, intelligens, neki van esze. Nem fogja fel, hogy aki tényleg az, annak semmi szüksége rá, hogy ezt hangoztassa magáról.
Szerintem ő érzi, hogy nem egy lángész és irigyli azokat, akik okosabbak nála, ezért próbál ő is a fenti módszerekkel meg a jólmegmondom stílusával annak látszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!