Játékfüggő vagyok, hogyan engedjem el?
Nincs mit kertelni.. játékfüggő vagyok, képes vagyok a játékokkal napi 10-12 órát eltölteni és minden kötelezettségemet a háttérbe szorítani.
Ez akadályoz a tanulásban, a szakmai ismereteim bővítésében és mindenben.
De... hihetetlenül élvezem, annak ellenére is, hogy a karrierem rovására megy és közel sem tudok így annyit teljesíteni, mint ha ezt az időt hasznosabb dolgokra fordítanám.
Akik voltak hasonló helyzetben, hogy engedtétek el? Szimplán letöröltétek vagy fokozatosan csökkentettétek a játékidőt?
Én is függő voltam ( néha még most is ) . Egy 2-3 éve már elismertem hogy nem mehet tovább , de könnyen vissza lehet esni . Kellenek szabályok és határok . Szerintem az se jó megoldás hogy mindent kidobsz a kukába . Lesznek majd olyan napok néha néha , mikor egész végig esni fog az eső . Senki nem ér rá és mèg dolgozni se kell menni . Akkor nyugodtan lehet játszani .
Multiplayer játékok 90%-át befejeztem . Több száz órás open world játékokba már bele se kezdek . Évente van 1-2 db játék ami érdekel . Több nem is kell . Találd meg a középutat .
Nekem 2022-ben az új god of war és az elden ring lesz , amivel nyomni fogom . ( Elden ring-open world , ez kivétel . Souls rajongó vagyok )
Köszönöm a válaszokat újra! Igen, tegnap letöröltem mindent és próbálok nem játszani. Nem mondom, hogy nem jut eszembe minden második percben, hogy "Mit szórakozol ezzel? Irány farmolni, lemaradsz a többiektől..." de próbálok erős maradni.
Amikkel játszottam: New World, Tera Online, WoW, Metin2
Egy műfajú játékokkal sokat játszani semmi értelme és pont ez okoz függőséget. Nálam emiatt nem tudott kialakulni, mert rengeteg műfajúval játszottam. Ja és kerültem azzokat amikbe 4000 óra lemegy. Valami tudatos fogyasztás kell ehhez.
Ha játszani akarsz akkor társasjáték legyen mással élőben vagy rajzol más hobbi csinálj jót tesz.
Majd halálod után a nievanában amikor lérdezik tőled, hogy mit csináltál, mit teremtettél, mit akarsz mondani?
"Elértem ezt és ezt a pozit, ennyi és ennyi pénzzel"
Vagy azt, hogy,
"Összeadva sok hetet, hónapot, akár éveket teremtettem iszonyatosan magas szintű élvezet energiát"
Én inkább a másodikra lennék büszke.
Mondom ezt úgy, hogy sok évnyi wowozás van mögöttem, és a világ egyik legjobbja vagyok.
Már nem játszom, de mikor utoljára felmentem( több év kihagyás után), nagyon rozsdás voltam, még is elkentem párat az aktuális felső 0,01%ból. És nem az a lényeg, hogy elkenem, hanem, hogy mit csinál ő, és mit csinálok én. Olyan érzés, mint mikor két isten harcol. Hát az inkább skillful, inkább élvezetes, mint amikor két öt éves összeverekszik...
De amúgy kívánom, hogy felfedezd az élet igazi örömeit, az érzelmeket, kapcsolatokat.
Nincs jobb annál, mikor a másik szemébe nézel, és összeolvad a szívetek isten dicsőségében.
Szia! Igen, fontos a játék teljes megszakítása, a többiek hozzászólásait is korrektnek érzem.
Annyit tennék hozzá, mint szenvedélybeteg-segítő szakember, hogy a játék az a tünete valamilyen lelki eredetű problémádnak, és ha sikeresen leálltál vele, akkor érdemes egy önismereti munkában ránézni erre. Olyan, mintha a tüdőgyullaádnál csak a lázat kezelnéd, de a gyulladást magát : nem.
Így elkerülheted a visszaesést is, mivel nem lesz szükséged drogokra. (mármint az agyadnak, melyeket a játék adott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!