Az emberek miért mennek covidosként közösségbe?
Egyre több helyről hallom, hogy valaki nem érez ézeket szagokat, de simán járkál az utcán vásárol, dolgozni megy. A lázas, taknyos gyerekeket lázcsillapítóval küldik az iskolába, így az egész osztály karanténba kerül?
Miért nem képesek az emberek arra, hogy ha már nagyon valószínű, hogy covidosak, akkor pár napra otthon maradjanak. Nem lenne ennyi halott.
Ezeket az embereket miért nem zárják börtönbe?
Természestesen azokra az emberekre gondoltam, akik sejtik, hogy covidosak, és nem a maradéktünetre gondolok, hanem az első 10 napra, amikor fertőzőek.
Sajnos én is találkoztam ismerőssel, akinek a közelében volt covidos, ő nem érzett ízeket, mégis a boltban vásárolt. Persze nem volt pozitív eredménye, de sejthető, hogy nem más van dologban.
Konkrét esetet tudok, amikor covidgyanús gyerekeket küldtek iskolába.
A nem lehet megoldani rossz érv. Ha eltöröd a lábad meg tudod oldani? Ha elrendelik a hatósági karantént meg tudod oldani? Ez inkább kényelmesség és nemtörődömség lehet. Sokszor úgy érzem, hogy egy óvodásnak több felelősségtudata van, mint sok felnőttnek.
1) nincsenek is halottak, hehe. Mármint több nincs.
2) az emberek 90%-a tünetmentesen vészeli át. Valószínűleg te is mászkáltál covidosan meg fogsz is.
Nincs ezzel semmi baj, egyébként én eddig is mentem náthásan dolgozni, szal' nem értem a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!