Milyen az erős jellemű ember? Pl nem lehet elbizonytalanítani? vagy nem fut olyan szekér után ami nem veszi fel? Kimutatja az érzéseit? Mondjatok példákat. Szeretnék ilyen lenni. Egyáltalán vonzóbbak az erős jellemű emberek?
Nem hiszem, hogy az erősem jellem egyenlő lenne a magabiztossággal. A magabiztosság csak egy része az erős jellemnek. Szerintem az az erős jellem, akinek vannak elvei és kiáll az elvei mellett. Például becsületesség is az erős jellem része. Akinek mondjuk lehetősége lenne sikkasztani, mégsem teszi meg.
De arra is mondanám, hogy erős jellemű, akinek nincsenek káros szenvedélyei, mert erősebb az önfegyelme. Egyszóval több tényezőből álló fogalom, ezért tényleg nehéz lehet olyanná válni. Úgy gondolom, ha van a fantáziádban egy "jellemkép" amilyen akarsz lenni, csak viselkedj úgy, ahogy elképzeled magadnak az erős jellemet és akkor az leszel !
Szerintem ez nem lehetetlen cél. Jókat írnak, pluszban azt mondanám erős jellemnek, aki jól kezeli az érzelmeit. Pl nem baj, ha valami megvisel, vagy elfog az irigység, de tudd kezelni. Nagyon fontos a tudatosság, hogy ismerd a gondolkodásmódod, hogy megértsd a viselkedésed okát. Egy iskolai feladatot is akkor tudsz magabiztosan megoldani, ha ismered a tanagyagot, na ez is ilyen.
Egy erős jellemű ember személyiségének szerintem van egy erős alapja, és egy rugalmas felszíne. Azaz vannak elveid, elképzelésid, amik meghatároznak, összefogják a személyiséged, de változni is tudsz, alkalmazkodni. Továbbá, az erős jellem szerintem türelmes, nem próbál bizonygatni mások felé, kompenzálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!