Ki kéne bogózni egy szálat A kritikus gondolkodásról olvasok. De nem tudom, hogyan viszonyul ahhoz , hogy az apám elakart nyomni?
Szóval én egy dolgot utáltam mindig is , ha irányítani próbálnak - apám pedig egész gyerekkoromban dühös és ingerült volt és imád másokat irányítani.
Na most én hatalmas neheztelést élek meg felé ami lassan felemészt engem.
Szeretnék neki megbocsátani , mert engem már lebénít a neheztelés.
Úgy érzem , ha használom a logikát az azt mondja , hogy bocsássak meg neki, de én nem akarok visszaesni oda , hogy újra ő elkezdjen engem kontrollálgatni az ízlése szerint.
Mit tegyek?
Köszi
Hát igen a hibáztatás.
Felvállalni azt akik vagyunk akárki rakjon ránk bármilyen terhet. Igen ez kell
:)
Néha úgy érzem mentális rabságban vagyok , de a nálam okosabbak azt mondják csak mi magunk tartjuk magunkat fogságban.
Igazából van egy másik út is a megbocsátáson kívül, ami pont ugyanannyira hatásos, de az emberek mégsem szeretik elismerni: továbblépés.
Ahhoz, hogy sikerüljön túltenned magad a múlton, nem kell minden áron megjavitani a kapcsolatot, és puszipajtásoknak lenni azzal, aki szenvedéssé tette az életedet. Elég annyi, ha tudatosítod magadban, hogy igen, a múlt rossz volt, de ennek már vége, nem kell miatta rágódni. Elhatárolódsz tőle, és a jövőre koncentrálsz.
Szerintem túl sokan mennek vissza a régi, rossz (sokszor bantalmazó) családi, baráti, szerelmi kapcsolataikhoz mert azt hiszik, hogy a megbocsátás ad csak lelki békét. De nem. Újra kapcsolatot ápolni egy olyan emberrel, aki huzamosabb ideig tette tönkre az életedet általában nem végződik jól.
Csukd be az ajtót a múlt mögött, és keress valaki olyat, aki tisztel.
Az én apám is ilyen, amikor előjön az idegbeteg énje akkor én is otthagyom, hogy élvezze ki magát
Máskor amikor nyugodt akkor lehet vele beszélgetni
Én is ebben a helyzetben vagyok, hogy tudom, hogy csak magamnak ártok, ha őrlöm magam, úgyhogy nem teszem
Az érzelmek a legfontosabbak amiket komolyabban kell vennem mint korábban, ez a kulcs az önkifejezésre, boldog életre vagy a depresszióra és kudarcra is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!