Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartják egyesek erénynek...

Miért tartják egyesek erénynek, pozitív tulajdonságnak, ha egy nő nem sminkel?

Figyelt kérdés

Én személy szerint sminkelek naponta, elég feltűnően (egyébként csak a szemeimet), és nagyon idegesítő számomra, amikor egy másik lány meglátja, hogy ki vagyok sminkelve, elkezd áradozni, hogy hú de jól néz ki, de ügyes vagyok, ő nem tud így sminkelni és milyen jó nekem, hogy én tudok, bárcsak ő is tudna, aztán eljut oda, hogy de amúgy nem is baj, hogy nem tud, mert mennyivel jobb a természetesség, és mennyivel jobb az, aki nem sminkel. Mindezt azután, hogy percekig sorolta, hogy bárcsak ő is tudna, mert akkor ő is csinálná...

A másik kedvencem a családom. Az összejövetelek utáni képeket visszanézve mindig elkezdik ajnározni az unokatesóm párját, hogye milyen szép, milyen jó, hogy nem sminkel. Ami mondjuk tökre nem igaz, csak laikus szemmel, úgy, hogy valaki sosem sminkel, nem tűnik fel, hogy amúgy elég rendesen van kontúrozva, meg amúgy a szemsminkjét szinte pont ugyanúgy csinálja, mint én, csak rövidebb tussal, és nem élénk szemhéjpúderrel.

És félreértés ne essék, nem mondom, hogy sminkelni erény, vagy jó tulajdonság. Szerintem semmi erény nincs abba, hogy ki mit milyen sorrendben csinál a reggeli rutinjában, ki mit hagy ki azok közül a dolgok közül, amiket nem számít igénytelennek kihagyni. Most én se izélek, hogy hú de nagy erény, hogy nem kávézok, vagy hű mennyivel jobb vagyok, csak mert én nem csinálok napi hatszáz felé fonást a hajamba, pedig szeretnék, csak béna vagyok hozzá/nincs hozzá türelmem.

Meg szerintem nem átverés, ja valaki kisminkeli magát. Legalábbis én nem gondolom, hogy átvernék vele bárkit is, az meg ne az én hibám legyen már, hogy valaki olyan buta, hogy ha meglát sminkben, akkor ő azt hiszi, hogy fú ez nem is smink, hanem ez a lány biztos fekete vonallal a szempillái felett, meg bordó szemhéjakkal jött ki az anyjából. Meg egyébként tök sokan vannak, akik szeretnek sminkelni és simán megjelennek smink nélkül. Én is meg tudok jelenni nélküle, szerintem tök szép pofám van smink nélkül is, szimplán megnyugtat maga a folyamat, amikor csinálom magamon. Most nem értem miért kéne erénynek lennie annak, hogy mást más tevékenység nyugtat meg.

Meg egyébként ha már becsapás a smink, ennyi erővel fésülködni is becsapás,mert hát kócosan se büdös a hajad, ha megmosod rendszeresen, viszont ha kifésülöd akkor nem úgy néz ki mint ébredés után.

2021. nov. 20. 12:08
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
54%
Akkor miért vagy kiakadva hogy van aki erénynek tartja hogy valaki nem sminkel??? 😂😂😂
2021. nov. 21. 10:47
 22/56 anonim ***** válasza:
46%
Ellent mondasz a saját kérdésednek
2021. nov. 21. 10:47
 23/56 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, pl. azért is erény, mert fel mered vállalni saját magad úgy, ahogy vagy, nem élsz művi álcával, hogy másnak mutasd magad.

Egyébként én se értem, hogy miért hisztizel még mindig ezen.

2021. nov. 21. 11:51
 24/56 anonim ***** válasza:
45%

23.

Hagyd. Elődöntotte.. Úgyse törődik bele az ellenkezőjébe💁‍♀️

2021. nov. 21. 15:20
 25/56 A kérdező kommentje:

32. Tök jó, hogy hisztinek van titulálva egy egyszerű kérdés feltétele és az alatta szereplő válaszra való reflektálás. Egyébként én személy szerint nem vagyok felháborodva a válaszokon, így nem tudom, hogy mitől lenne bármi hiszti is a megnyilvánulásaimban.

De egyébként a hozott példádban sem a smink hiánya az erény, hanem a smink hiányához hozzákapcsolt dolog. Például visszafelé lehetne azt is mondani, hogy ha erénynek nevezzük a sminkelést (hangsúlyozom a gyengébbek kedvéért, nem allítottam ezt soha) akkor azzal támasztjuk alá, hogy ez pozitív dolog, mert biztosan van kézügyessége az illetőnek, biztos kitartóan gyakorolt és ez egy erény. És ha ezt mondanánk akkor sem a sminkelést mondjuk erénynek, hanem a hozzá kapcsolt feltételezéseket.

2021. nov. 21. 18:08
 26/56 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, minek magyarázkodsz még mindig? Fogadd el, hogy van, aki így látja, van, aki úgy, mint te.

Miért nem vagy hajlandó elfogadni mások álláspontját és miért kell 20-szor körbe megcsavarni a mondókádat? ("De egyébként a hozott példádban sem a smink hiánya az erény, hanem a smink hiányához hozzákapcsolt dolog." Szánalmas, ahogy itt magyarázkodsz és próbálkozol, mint egy kiskutya a jutifalatkáért.)

A kézügyességet ki lehet fejezni más módon is, pl. kézimunkában (fonás, szövés, varrás, DIY dolgok, rajzolás)

Aki meg jó sminkes, az meg elmegy olyan helyre, ahol pl. színészeket vagy modelleket sminkel. Amiről meg itt jelenleg szó van, az a hétköznapi vakolás és nem a sminkes munka!

2021. nov. 21. 18:19
 27/56 A kérdező kommentje:

Végülis nálam bizonyára sokkal jobban tudod, hogy mi a hozzászólásaim szándéka, igazad van. És köszi a felvilágosítást, nem tudtam, hogy ezen az oldalon nem lehet diskurzust folytatni, mert az rögtön hiszti.

De egyébként még mindig nem írtam olyat, hogy nem fogadom el a másik oldal véleményét, de biztos kiolvastad a sorok között. ;)

2021. nov. 21. 18:36
 28/56 anonim ***** válasza:
53%
Fejezd már be a hisztit te pattanásos bőrű karikás szemű vékony ajkú
2021. nov. 21. 18:41
 29/56 anonim ***** válasza:
78%

"De egyébként még mindig nem írtam olyat, hogy nem fogadom el a másik oldal véleményét,"

Idézem:

"Persze, most a sminkkel vagy smink nélkül tetszik jobban az nyilván más kérdés. Az inkább ízlés kérdése.

Csak számomra az a rész érthetetlen, hogy személyes ízlés alapján tetsző embereket miért kell egekig magasztalni. Most ez olyan, mintha azért kezdeném el magasztalni egyes férfiakat, mert mit tudom én, úgy öltöznek, ahogy nekem tetszik, és akkor mindenki más, aki nem ilyen, az instant rossz."

"De az nem erény szerintem, hogy valaki vonzó. És egyébként tök jó, hogy valaki rájött arra, hogy erénynek tartom a sminket"

"De az nem erény szerintem, hogy valaki vonzó. És egyébként tök jó, hogy valaki rájött arra, hogy erénynek tartom a sminket"

Mindegyik válaszodban a saját egód által kitalált dolgot próbálod megerősíteni és nem fogadod el, hogy másoknak nem az a véleménye, mint a tiéd.

2021. nov. 21. 18:44
 30/56 anonim ***** válasza:
57%

ui.: A 3. kiemelésem ez: "De egyébként a hozott példádban sem a smink hiánya az erény, hanem a smink hiányához hozzákapcsolt dolog. Például visszafelé lehetne azt is mondani, hogy ha erénynek nevezzük a sminkelést (hangsúlyozom a gyengébbek kedvéért, nem allítottam ezt soha) akkor azzal támasztjuk alá, hogy ez pozitív dolog, mert biztosan van kézügyessége az illetőnek, biztos kitartóan gyakorolt és ez egy erény. És ha ezt mondanánk akkor sem a sminkelést mondjuk erénynek, hanem a hozzá kapcsolt feltételezéseket."

Az előbb kétszer tettem be ugyanazt.

2021. nov. 21. 18:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!