Miért nem tudok a pozitív tulajdonságaimra koncentrálni? Miért csak a negatívak járnak folyton az eszemben? 17 fiú
Nehezen ,de felfedeztem magamban ezt a dolgot. Nagyon negatívan állok magamhoz, a külsőmhöz. Olyan vagyok mint egy kamasz lány ,aki csak a hibát látja magában, pedig néha emlékeztetem magam azokra, hogy például magas vagyok , jó testalkattal, csomó dologgal amit szeretnek a lányok a fiúkban, intelligensnek is tartom magam, gyakran vicces is vagyok. Mégsem ezeket látom magamban legtöbbször, hanem hogy kicsit kuszák fogaim, nem vagyok jóképű, pattanásaim vannak (leküzdhetetlen bőrhiba) , hogy nem vagyok elég jó annak a lánynak, mit gondolhat arról hogy nem vagyok tökéletes. Neki gyönyörű mindene, úgy ahogy meg van írva, én meg tele vagyok hibákkal. Nincsenek közeli barátaim, nem tudok megnyílni az emberek előtt. Ezt most csak ide leírtam , valahol ki kellett öntenem magamból. Valamiért nem tudom orvosolni a problémám annak ellenére, hogy felfogtam hogy jelen van.
Mit gondoltok? Hogyan tudom elfogadni önmagam? Olyan hibáim vannak amiket sajnos nemigen van lehetőségem orvosolni.
Bármilyen klisének tűnhet ez, de senki sem tökéletes, és mindenkinek vannak hibái. Nehéz elfogadni magunkat, de nem lehetetlen. Én is voltam (kicsit még jelen idő is) már ilyen helyzetben, hogy a rossz tulajdonságaim miatt a szememben eltörpültek a jók, és csakis a rosszra fókuszáltam.
Enyhén szólva nem tett túl jót, és még most is, huszonéves fejjel is, saját magam elfogadásán dolgozom. Későn kezdtem ebbe bele, gondoltam megosztom, hátha valakinek segít, és hamarabb foglalkozik ezzel, nem hagyva elhatalmasodni a dolgot.
Nekem igazából az segített, hogy a jó dolgaimra koncentráltam, ezeket erősítettem, egyre kevesebbet foglalkoztam más véleményével, valamint mozogni, sportolni kezdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!