Benneteket is baromi felk.r, ha egy mozgássérültet fogyatékosnak neveznek? Én ettől kiadok és betudnék mosni annak, aki ilyet mond. Benneteket?
Ha fogyatékos képességű az általános megnevezés, vagyis valamiben nem ép, nem nem teljes. Ahogy az köznyelv mondja, nem 100%-os. A mozgássérült, siket, néma, vak a konkrétabb.
A fogyatékosság mértékét is százalékban mérik.
Aszerint ítélik meg, hogy milyen mértékben önellátó és munkaképes.
Mi ezen a háborogni való?!
Nem is.
Számomra, ha megkérdezik egy mozgássérülttől, hogy mi a fogyatéka az nem jobb, mint egy színes bőrűtől kérdezni, hogy járt-e egyetemre. Ennyire modern vagyok.
Sajnos tenyleg nem szep szo, de igy szoktak hivni.
A fogyatekos lehet: latasserult, hallássérült, mozgasserult
Igazad van kérdező, ezt én is így látom!
Én cigány vagyok, diplomás. Egyszer, egy társaságban mondam, hogy hétvégén nem érek rá, mert költözünk, erre az egyik ember, szintén diplomásról van szó, megkérdezte, új albérletbe mentek? Persze nem rosszindulatúan😃, csak úgy zsigerből. Mondam neki, hogy dehogy is, vettem egy 5 szobás lakást, a régit meg kiadom. Az arcára fagyott a mosoly.
"Számomra, ha megkérdezik egy mozgássérülttől, hogy mi a fogyatéka az nem jobb, mint egy színes bőrűtől kérdezni, hogy járt-e egyetemre. Ennyire modern vagyok."
Te nem modern vagy, hanem retardált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!