Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha közmunkásként havi 200000-é...

Nyaszad kérdése:

Ha közmunkásként havi 200000-ér lakásbérlek, és havi 100000-ér állandó használatra autót, mindkettőt ugye a nevemre szóló szerződéssel, és ők ugye bevallják a NAVnál, akkor a Nav megkérdezheti tőlem hogy honnan volt rá pénzem vagy ezt már nem látja?

Figyelt kérdés
2021. nov. 18. 07:30
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Na várjunk csak! Akkor ez jogilag nem ugyanaz mintha bérelnék egy autót?

Illetve rosszul fogalmazok nem jogilag értem hanem hogy technikailag ugyanúgy leellenőrizhető nem? Csak az egyik esetben az bizonyítható hogy eladtam valamit ami adóköteles, de hiányzik az adóbevallásombol, a másik esetben pedig vettem valamit amire nem volt adózott pénzem. Hát azért közmunkás pénzből havi 100000 Ft ért nem lehet autót bérelni. Egy hónapra igen talán kettőre is bár már az is nehezen hihető...

2021. nov. 18. 10:40
 22/27 anonim ***** válasza:
De értsd már meg, hogy a magánjogi szerződések nem kerülnek a NAV-hoz. Mondok egy példát. Kiadom neked a nyaralómat 200 e/hó. Kötünk egy szerződést. Kifizetem a NAV-nak 3 havonta a 15%-ot, ez nekik elég. Ha engem ellenőriznek, én védve vagyok. De nem fogják megnézni, hogy a bérlőmnek honnan van rá a pénze és ő adózott-e utána. Szép is lenne...
2021. nov. 18. 10:53
 23/27 A kérdező kommentje:
De a számla nem magánjogi szerződés. És ha nem tudom melyik volt nem az a legjobb ha annak tekintem? Úgyis adóköteles akkor is ha magánjogi szerződés max. a nav akkor tényleg nem veszi észre. Már ha számla esetén tudja a NAV. Bérelt autó meg egyértelműen számla legalábbis az én esetemben aki cégtől bérel.
2021. nov. 18. 11:14
 24/27 anonim ***** válasza:

De a NAV-ot akkor sem érdekli, hogy akinek a számlát kiállították, honnan volt pénze mondjuk a mosógépre. Őket az érdekli, hogy a számla kiállítója befizette-e az eladás után az adót.

Nagy disznóságot kell elkövetni ahhoz, hogy egy magánszemélyt leellenőrizzenek, hogy honnan van pénze autóbérlésre, nyaralásra, nagybevásárlásra.

2021. nov. 18. 11:20
 25/27 A kérdező kommentje:

Mégis mekkora disznóságok ezek?

Pl. ha én adtam volna el egyesével osszesen kétmillióért ami egy év alatt ami ráadásul már üzletszerű és páran feljelentenek akkor ez nagy disznóságnak számít hogy annyiért már vállalkozó is számlaadási is stb. kellett volna nem csak sima adófizetés?

2021. nov. 18. 11:43
 26/27 anonim ***** válasza:

Simán kellett volna akkor is adóznod.

Hát igen, a nagy disznóság az, ha van egy céged, és nem fizeted be a járulékokat. Vagy egy jóakaród feljelent, hogy a 10. autódat vásároltad meg, de nem fizetsz gyerektartást. Nagy házban élsz, de segélyért mászkálsz és emiatt jelentenek fel.

Amúgy honnan van neked a cucc? Guberáltad? Te is úgy vetted meg őket anno? Örökölted? Ajándékba kaptad? Úgy vetted meg a garázst, hogy tele volt ezzel a "lommal", de te megláttad benne az aranybányát?

2021. nov. 18. 12:04
 27/27 anonim ***** válasza:

Nem is kell hogy átvizsgáljanak bárkit,a számlát kiállítás után, automatikusan le is kell jelenteni a NAV felé.

Mindegyiket.

2021. dec. 15. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!