Személyesen mit gondolsz? Mi lehet, miután meghalunk?
Kilences, ezeket az energiákat te milyen műszerrel mutattad ki, mire alapozod ezt az állítást? Úgy gondolom, hogy a 21. században, több száz év vallásos elnyomás után ideje a bizonyítékokra hagyatkozni, bármennyire is bonyolultak azok egy átlagember számára.
Gondolkozzunk modern emberként, logikusan, ahelyett hogy az egyszerű és kellemes hazugságokba menekülnénk.
Gyerekkorom óta, 4-5 éves korom óta foglalkoztat e kérdés. Ha erősen belegondolok abba, hogy "utána a semmi van", "soha többet nem fogok létezni", akkor az a legrettenetesebb félelem, amit valaha éreztem.
Nekem már "elég az is", ha mások természetességgel beszélnek arról: "mi lesz száz év múlva", stb. Azt is tudom, hogy ha majd már megszűnök létezni, akkor már ez "nem fog zavarni". Biztos "nagy az ego-m" vagy nem tudom, de rendkívül nagy nyugtalansággal tölt el belegondolni ebbe.
Jung írta sokat, hogy aki nem tudja elfogadni a halált, az az életet se tudja élni a maga teljességében, vagy valami hasonlót írt erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!