Nem ápolok igazán jó kapcsolatot a szüleimmel és nem is szeretnék olyan lenni mint ők mert nem úgy neveltek ahogy egy átlag gyermeket kellett volna. Most hogy felnőttem kezdem észrevenni magamon halistennek még időben hogy olyan tulajdonságokat örököltem mint ahogy az anyukám viselkedett velem, és néha én is így viselkedek másokkal.
Viszont észrevettem hogy ezek honnan jönnek és valtozottatam rajta viszont mindig vannak helyezetek amiket úgy oldok meg mintha az anyám látnám.
Le lehet valahogy vetkőzni ezt ?
2021. nov. 15. 23:57
1/6 anonim válasza:
Ezek nem örökölt,hanem tanult dolgok. 100%-ban nem tudod kiiktatni, de érdemes rajta kicsit dolgozni még
2021. nov. 16. 00:20
2/6 anonim válasza:
Tudatosan kerüld őket.
2021. nov. 16. 06:05
3/6 anonim válasza:
Lassan gyakorlással talán rátudod magad nevelni arra, ahogy szeretnéd. Ne akard azonnal, egyenlőre foggad el, hogy még nem megy, és már az is eredmény hogy utolag rájösz a hibára. Egyszer eljutsz oda, hogy már a konfliktus közben is eszedbe jut, a jo megoldás. Aztán később már a probléma előtt is tudni fogod mit hogyan kéne, és akkor lehet hogy sikerül jól megoldanod.
2021. nov. 16. 07:02
4/6 anonim válasza:
Ez tanult minta, nem örökölt. A szemed színe, hajad örökölt minta, de a viselkedésünk nagyobb hányada tanult. Tudat alatti beépülés. Az jó, hogy felismerted, innentől tudsz tudatosan változtatni, ha odafigyelsz rá. Idővel megváltozol.
2021. nov. 16. 09:26
5/6 anonim válasza:
A felismerés nagyon fontos, az az első. Fontos az önreflexió és sokat kell gyakorolni, de sajnos mindig lesz olyan szitu, amiben ez előjöhet.
Nekem is hasonló, a kissé traumatizált gyerekkorom miatt rengeteg ilyen mintám volt, a pszichoterápia, meg utána a művészetterápia segített sokat, szóval ezeket is tudom ajánlani.
De az, hogy felismered ezeket a helyzeteket, már egy nagyon jó alap. :) N
2021. nov. 19. 15:07
6/6 anonim válasza:
Szia! Ha odafigyelsz rá, idővel már hozzászoksz és más környezet is segít ezen, hisz a környezeted formál a legjobban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!