Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gyakori félelme a mai...

Miért gyakori félelme a mai tizenéves fiatal iskolások számára hogy nem tudja mi lesz majd a felnőtt korábban vagy attól tart hogy semmire nem fogja vinni az életben?

Figyelt kérdés

2021. nov. 15. 16:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
66%

Nem kell egyből boomerezni attól hogy valaki 29 évesen határozott fejjel gondolkodik, én 14-15 évesen dolgoztam feketén hogy robogóm lehessen, én mentem a pénz után, nem magától jött az ölembe. 27 éves koromra mégis mindenem meg van most, hogy írjak azért valamit, annyi hogy néha este 7-re értem haza, de mindig volt mit félrerakni mind a mai napig, én ki maxoltam a lehetőségeimet úgy gondolom, innen már csak külföld lenne még előrelépés, majd meglátjuk, ezért nem vettem saját ingatlant, megoldjuk a lakhatást jelenleg.

2021. nov. 15. 17:12
 12/14 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy, ha már itt tartunk, sokan szégyellik azt, hogy egyetem mellett nem csinálnak semmit, naplopónak érzik magukat.

Na nekem is ilyen érzésem volt. Más városban volt az egyetem meg a lakhelyem, elég volt nekem az ingázás, ráadásul rá se szorultam a pénzre.

De szégyelltem magam, mert mások dolgoztak.

Kiderült, hogy azok akik dolgoztak vagy valami alkalmi munkát elvállaltak, vagy volt 1-2 magántanítványuk és a szüleik kifizették az albérletet.

Nagyon kevés olyan gyerek volt, aki egyetem mellett dolgozott rendesen, most kapásból kettőt tudok elmondani, az egyik félárva volt, a másiknak meg olyan is volt a családja, hogy meg is értem, hogy inkább saját magát tartotta el és nem kért a segítségükből.

2021. nov. 15. 17:13
 13/14 anonim válasza:
42%
Azért, mert majdnem mindenki ezt erőlteti a fejünkbe. Most lettem kilencedikes, de már most azt mondják, hogy senkinek sem fog menni az érettségi. Siettetnek a döntésekkel. És attól tartok, hogy kiválasztok egy utat amit utálok járni és lesz egy munkám amit utálok azért mert siettettek a döntéssel és azt hajtogatták, hogy nem vagyok elég ahhoz ami valójában szeretnék lenni. És nagyon nehéz motiváltnak maradni a tanulásban is, ha minden nap minimum egy tanár lealáz mert te márpedig nem leszel/nem vagy elég jó. Klisé, de igaz, hogy csak hallgatod, hogy semmi dolgod nincs a tanuláson kívül közben pedig nem igaz. Mert nem veszi senki figyelembe, hogy stresszeses mindenki mindennap, hogy gyomorgörccsel ülünk be egyesek órájára, közben pedig olyan görcsösen próbálunk megfelelni a tanároknak, szülőknek, mindenkinek, hogy folyton hibázunk mert nem lehet bírni.
2022. jan. 24. 22:12
 14/14 anonim ***** válasza:
92%
13, nekünk is ez volt, konkrétan egyik órán ki is tört belőlem a sírás (már végzősként), hogy én majd megbukok az érettségin, aztán kiderült, hogy az egész érettségi egy nagy buli, áprilisban lezártak mindent és utána egy csomó szabadidőnk lett ami alatt komótosan készülhettünk az érettségire, ami nem volt nehéz, még én is átmentem jó jegyekkel, pedig én nagyon buta voltam például a törihez, matekhoz.
2022. jan. 25. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!