Ha távol-keleti lennél milyen nemzetiségű lennél legszívesebben?
a japán férfiaknak általában európai magasságuk van, így akkor japánt választom.
a megjelenésük is kulturáltabb.
meg ha vki látott már kínaiakat enni....
nem ismerek másik olyan népcsoportot akik evés közben egyszerre tudnak csámcsogni, büfögni, fingani és üvöltve beszélgetni.
valamint semmilyen szinten nem zavarja őket a kosz.
A kínai rendkívül kultúrálatlan nép. Nem hiába kellett a kínai turistáknak kiadványt olvasni arról, hogy kell ember módjára viselkedni, hogy ne hozzanak szégyent a hazájukra külföldön. A japánok teljesen ki vannak akadva tőlük, hogy mennyi mindent megrongáltak náluk (IS), hangoskodnak, szemetelnek és simán az utcára szaratják a gyereket wc közelben is. De ez még hagyján. A legundorítóbb számomra velük kapcsolatban az, ahogy gátlástalanul ellopják, lemásolják a dolgokat, szokásokat, majd sajátjukként állítják be. Szinte az egész kultúrájukat úgy lopkodták össze. Kezdve a harcművészettel, öt elemmel, stb. Most is ezt ugyanezt csinálják. Az ujgurokat, tibetieket és hasonló népcsoportokat erőszakkal kínaivá akarják alakítani. Nem kapnak munkát, átnevelő táborba zárják, sterilizálják azt, aki nem házasodik han kínaival. Az ovik, sulik nyelve egyre inkább a mandarin, hogy elfelejtsék a saját anyanyelvüket. Rengeteg nő hiányzik Kínából. Ennek oka, hogy az egyke törvény alatt, meg előtte is előszeretettel hagyták a lányokat éhen halni, mert csak a fiú utód értékes. Ha nem vágták már rögtön falhoz a “haszontalan dolgot”. Az 1900-as évek elejéig nagy divat volt elkötni szerencsétlen lányok lábát. Erős gyomrúak találhatnak róla illusztrált memoárt is. A kutyahús fesztivál számomra már tényleg a no comment kategória. Ha kíméletesen levágnák őket, még azt mondanám oké, de élve megfőzik, megnyúzzák, kínozzák a kutyákat, mert így szerintük finomabb a húsuk. Na, ilyen nép a kínai és akkor még nem is írtam le mindent. Nemhogy én nem lennék szívesen kínai, látni se lássam egyik férget sem. A cigányt is többre tartom, pedig az sem semmi nép.
A vietnámit hasonlónak látom a kínaihoz kulturálisan, csak pár fokkal különbek. A nyelvük, akárcsak a külsejük, számomra rendkívül taszító. Vietnámi sem lennék.
A thaiföldi emberek többsége nagyon barátságos, mosolygós, ám őket is csúnyának találom. A nyelvük a kínaihoz és vietnámihoz hasonlóan tonális, ami az én fülemet és ízlésemet igencsak sérti.
A koreai nép sorsa nagyon hasonló a székelyekéhez. Minden környező nép rátelepedett, mégsem sikerült megtörni őket. Nyilván sok japán és kínai hatás érte a nyelvüket, illetve kultúrájukat is. Szerencsére viselkedésben, udvariasságban, a nyelve hangzásában a japánhoz áll közelebb. Én koreai sem lennék szívesen és nem is élnék ott. Nem tekintem magam liberálisnak, de amit ők művelnek az már számomra is túlzás. Még a házasságba is sokkal jobban beledumál a család, mint azt egy mai magyar megszokta. Többen említették a koreaiak külsejét. Ez is kiveri nálam a biztosítékot. Minősíthetetlen, ahogy sok férfi ott kinéz. Fel nem tudom fogni, mit eszik annyi lány rajtuk. Itthon is van Steiner Kristóf bőven. Én nőként bottal nem piszkálnám meg a koreai pasik kb. 90 %-át. Én is láttam élőben őket.
A japán nép mindig is közel állt a szívemhez. Messze a legkultúráltabbak az eddig említettek közül. Itt még normálisan kinéző férfit is lehet találni, méghozzá olyat, akinek nem kell a nő mellett sámlira állnia és szex közben nem kell nagyító alatt keresni a farkát. Japán sem lennék és nem is élnék ott, csak ha mindenképpen muszáj választani egy ázsiai népet. Nem normális a life - working arány náluk.
Nagyon egyik se.
Csak osztani tudom az előttem elmondottakat.
Japánban lehetnek kulturáltak az emberek, de nagyon szigorú ott az élet, az emberek kb. munka után már csak aludni járnak haza. Olyan iskolába se járatnám a gyerekeimet, ahonnan azért akarják kirúgni, mert nem természetes fekete a haja, vagy mert szerelmes lesz valamelyik osztálytársába.
Koreában nagyon durva a bullying, ha egy kicsit is másabb vagy, kikészítenek, azt biztos nem bírnám.
Kínához többet nem tudok szólni, mert mindent elmondtak előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!