Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem szánalmas,...

Csak szerintem szánalmas, hogy csak most szólalnak fel az úszók az abuzálás miatt?

Figyelt kérdés
Egyszer próbált volna engem megütni valaki, vagy ha a gyerektől hallanám vissza, karrier ide vagy oda, lehet az én karrieremnek is vége lenne úgy elintézném az ilyen edzőt. Elismerésre méltók az elért eredmények, másfelől viszont elfogadhatatlan, szánalom hogy nem szólalt fel senki ezek miatt előbb. Amikor még gyerek volt az adott úszó, akkor a szülője, amikor meg felnőtt, saját maga.
2021. nov. 8. 22:43
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

Tudod te mit jelent az "abuzálás " szó? - ezt szexuális bántalmazásra használják, nem arra hogy "megüt" vki vkit..

Mindenesetre mind a kettő ellen fel kell lépni akkor amikor történik és nem évekkel utána... évekkel később nehéz bizonyítani bármit is és alapból is meg kell álltani bármilyen szint bántalmazást minél hamarabb

2021. nov. 8. 22:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó akkor rosszul használtam a szót de mindegy
2021. nov. 8. 22:57
 3/8 anonim ***** válasza:
97%

Mi ebben a szánalmas neked?

Nyilván fotelből egyszerű emberkedni, de ettől még sajnos vannak/voltak problémák amik valahogy tabunak számítottak vagy számítanak a mai napig is.

Nekem például az apám volt alkoholista.

Most így utólag felismerve a dolgokat nyilván egyszerű azt mondani, hogy el kellett volna költözni, fel kellett volna jelenteni. Mégis akkor és ott mindenki úgy volt vele, hogy "nem az én dolgom".

Gyerekként nyilván tudtuk, hogy ez így nincsen rendben, mégsem tudtunk tenni ellene semmit. Pont ezért vagyok úgy, hogy felnőttként igenis ki merem mondani, hogy az apám alkoholista volt, és tudom, hogy ő az oka annak a sok problémának aminek a levét iszom felnőttként is.

És ha kell le is írtam a sztorijaimat, itt is sokszor. Vagy ha kell bátorítok itt is embereket, egyszerűen azért, mert tudom adott esetben min mennek át, és látszik, hogy ők még reménykednek, és nem ismerik fel, hogy mennyire mérgező helyzetben vannak.

2021. nov. 8. 23:07
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Sokaknak hosszú évekbe telik feldolgozni az abúzust, nem tudják hogyan beszéljenek róla, félnek, hogy mit szól majd a társadalom és akárhogy is, egy sportoló nem úgy tekint a hivatására, mint egy napi nyolc órás munkára, hanem ez az élete. Ezeket figyelembe véve egyáltalán nem szánalmas.
2021. nov. 8. 23:10
 5/8 A kérdező kommentje:
Eléggé elkeseredett ember lehet valaki, ha hagyja magát ok nélkül megalázni ezért. Nem ezért, bármiért is. Nincs az a pénz, elismerés, akármi, amiért velem ezt meg lehetne csinálni. Nincs rendben a saját értékrendjük, vagy ha elviselték a céljaik érdekében, aztán csak akkor szólalnak fel amikor nincs bennük több eredmény, na ez a gyalázatos. De addig ugyanúgy bántak több ezer gyerekkel. Csillog az arany, ami lehet nem lenne ha kinyitották volna a szájukat időben, de ennek tudtában hagyták hogy még szenvedjen annyi szerencsétlen gyerek. Gratulálok, nemzet sportolói...
2021. nov. 8. 23:53
 6/8 anonim ***** válasza:
96%
Csak szerinted nem te vagy szanalmas.
2021. nov. 8. 23:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Azon versenyezni, hogy ki tud gyorsabban úszni és ezért tönkretenni akár egy gyerek életét is, megéri? De nem egy, hanem sokkal több gyerekről van szó. Ez most csak egy példa, rengeteg mindent be lehet helyettesíteni. Ne legyen akkor egy jó úszónk se, találjanak ki maguknak más elfoglaltságot az unatkozó emberek, vagy változtassanak az oktatás/edzés módszerén, mert az én világnézetembe ez nem fér bele.
2021. nov. 9. 00:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Én nem érem a vergődésed okát, és hogy számodra miért fáj az, hogy felszólalnak az emberek.

Mint mondtam, fotelből könnyű nagypofájúnak lenni, és megmondani a tutit.

De amikor benne vagy egy élethelyzetben, egy szituációban, akkor nem egyszerű. Főleg amikor a karriered, életed, lehetőségeid múlnak azokon az embereken akiket nem tudsz "kikerülni".

Ez nem arról szól, hogy nem nyitották ki a szájukat, hanem arról, hogy korábban nem is volt kinek kinyitni.

Azt figyelembe kell venni, hogy régen "más világ" volt. Sokkal inkább volt egy "fogd be a pofád és tűrd" gondolkodás az élet minden területén.

2021. nov. 9. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!