Bizonyos belső tulajdonságoknak meg vannak a külső jegyei? Azaz meglehet; azt valakiről állapítani pusztán ránézésrõl; hogy okos? Ha igen; mik ezek a külső jegyek?
Gyermekkorban ugye akinek van fordója a fején az nagyon okosnak számít. Nekem van 8darab🙂
Maximum következtetni tudsz róla. A buta ember általában nem viszi sokra, így egyszerübb életet él,de nem szabad senkit elitélni elsőre feltétlenül. Ismerek olyan földművest akinek tudom,hogy van 1500hektár földje,de gumicsizmában és szakadt lyukas sáros ruhában jár mindig mindenhová.
A városokban az intelligencia mérőszáma a pénz. Akinek van pénze annak van stílusa is mert ugye nem feltétlen olcsó boltokba jár. Egy jó zako, szép szövetkabát stílusos cipő és egy hozzá illő karóra sokat elárul a viselője magas intellektusárol.
Olvastam erről egy könyvet, az egyik sikered üzletkötő.szerint a legbiztosabb módszer a valóban gazdagok és okos emberek felismerésére az,hogy a zoknijukat kell nézni. Ők nem szerencsétlenkednek lyukas, vagy régi zoknikkal, egyszerüen ujat használnak..
Remek kérdéseid vannak mondhatom, az okfejtésről nem is beszélve.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Tényleg remek kérdéseid vannak.
Nem biztos hogy a gyakori közönsége erre vevő, vagy egyáltalán az internet népe, rohanás, új információk begyűjtése, pillanatok alatt vélemény formálás, nem szükséges a vitapartnerhez igazodni. Ezáltal csak egyoldalú ,megmondagatások' vannak mindenféle valós tudás nélkül, ami nem tűri el az ellentmondást.
Talán speciális csoportokban több szerencséd lenne, igaz akkor meg nem kapnál hiteles képet sokszínű társadalmunkról.
A kérdésedhez visszatérve, ebben a formában szerintem nem megválaszolható.
Mert kit tekintünk okos embernek?
Hiszen már a kifejezés is ezer és egy meghatározást tartalmazhat.
Bármennyire szeretnék válaszolni, nem tudok, mert kiragadnék általam okosnak tartott embereket és fürkészném a külső tulajdonságaikat. Lehet az egyik elismert egyetemi professzor, míg a másik egy életművész ki szabadon éli világát, miközben háza lombsátor.
Melyikük az okos?
Hogyan válasszak, mi alapján figyeljem őket?
Nyílt tekintet, magas homlok, egyenes tartás?
Mégis mire koncentráljak egy ilyen kérdés láttán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!