Amikor nővel beszélek pl ugyintéző kb egy perc mulva összehúzzák a kardigánt/kabátot magukon. Olyan irritálo. Mi lehet az oka?
Miert lehet az, hogy vkivel szimplan beszélek szemébe nézve nem is erdekel semmi csak amirol szó van, a banki/postai ügyintézés vagy ha bejon a főnök, es beszélek vele, erre kényszeresen neki kezdenek a korabban nyitott kabátot/pulóvert összehúzni magukon.
Én általában zártan öltözöm.
Nincs ebben semmi fura.
Ösztönösen ha szimpátiát akarunk elérni, akkor 'leutánozzuk' a beszélgető partner mozdulatait. Jelen esetben Te zárt öltözetben vagy és ők igyekeznek hozzád hasonlóan öltözködni így szeretnék elnyerni a bizalmadat.
Én nőként akkor csinálok ilyen felesleges mozdulatokat, (abban az esetben felesleges, ha valóban nem a vizslató tekinteted elől próbáltak a ruha mögé bújni) mikor úgymond "szabadulnék" már de nem szeretném megbántani az illetőt, de mivel végig kell hallgatnom, a számomra lassú vagy unalmas vagy épp bosszantó mondandóját, ezért pl összefogom magamon a ruhát, keresztbe teszem a kezem, egyik lábamról a másikra állok, ha már nagyon nem bírom, akkor akaratlanul is többször az ajtó felé pillantok.
Lehetséges, hogy a beszédstílusod olyan, hogy a második mondat után már menekülni akarnak. Én személy szerint nem szeretem mikor valaki túl lassan, vagy túl részletesen, szájbarágósan magyaráz, hisz az előre vetíti, hogy 6x addig fog tartani, mintha csak a lényeget közölné. Vagyis már előre úgy érzem, hogy az időmet fogja rabolni.
Nem vizslatok semmit.
Szimplan szemukbe nézve beszélek.
De akkor irritálo lehetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!