Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha kitörne egy nagy háború,a...

Ha kitörne egy nagy háború,a mai huszonéves fiatalok képesek lennének a fronton helytállni? A huszonéves nők meg mennének a gyárakba,bányákba,termelni.Vajon képesek lennének teljesíteni a feladatukat? Nyugati társadalomra értem.

Figyelt kérdés
2021. nov. 1. 20:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%
Őszintén szólva én boldogan adnám át magam bármelyik másik országnak. Egy percig sem harcolnék az ellen, hogy elcsatoljanak innen a büdös picsába.
2021. nov. 1. 21:00
 12/30 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem a mai fiatalok pont annyira alkalmasak egy tömegháborúra, mint anno 1915-ben: többnyire semennyire. Régen sokan önként jelentkeztek naivan, majd a frontról többség 1. nem tért haza 2. a traumák és fizikai sérülések örökre megnyomorították őket. A legfőbb különbség egy 18 éves között most és 100 évvel ezelőtt, hogy előbbieknek többnyire nincsenek romantikus tévképzeteik egy háborúról. Mi valamiért a múlt embereit szeretjük romantizálni ilyen téren.
2021. nov. 1. 21:05
 13/30 anonim ***** válasza:
90%

Jelenleg egy olyan országban élek, amit nagyon szeretek és nagyon kötődök hozzá (nem Magyarország), de nem halnék meg érte, és a páromnak se engedném, hogy így tegyen. Előbb törném el a karját, mintsem engedjem, hogy elrángassák egy olyan háborúba, amit ő sose szeretett volna.

Nem mennék háborúba, ahogyan gyárba se. Hiába lennék rá fizikailag vagy lelkileg képes, nem fogom tönkretenni magamat azért, mert néhány embertelen politikus kitalálta, hogy háborúzni szeretne. A háborúkat sose a polgárok szeretnék.

Amint lehet menekülnék, és akit tudnék, magammal vinnék a szeretteim közül.

26/N

2021. nov. 1. 21:48
 14/30 anonim ***** válasza:
75%
#13 respect
2021. nov. 1. 22:05
 15/30 anonim ***** válasza:
78%

Ezzel én is így vagyok

#14-es voltam

2021. nov. 1. 22:06
 16/30 anonim ***** válasza:
90%

Tisztázzunk valamit: Ma a lakosság sokkal jobb egészségügyi és fizikai állapotban van, mint 100 éve. Jobb az egészségügyi ellátás, oltások vannak, gyakorlatilag a tényleges éhezés marginális szintre szorult vissza stb.

Továbbá azt is fontos látni, hogy sorozott, tömeghadseregek esetén mindig nagyon magas azoknak az aránya, akik valójában fizikailag nem képesek elviselni hosszú távon a harctéri körülményeket (még a hivatásosok nagy része sem). Nélkülözés, éhezés, járványok, fizikai túlhajszolás. Ezt nem bírja hosszú távon senki, akkor sem ha 100 éve született, meg akkor se ha most.

Jellemző az elhúzódó háborúkra, hogy több katona hal meg / válik harcképtelenné betegségekben, mint a harctéren.

2021. nov. 1. 22:59
 17/30 anonim ***** válasza:
85%

A mostani huszonévesek tudják, hogy egy háborúban jobb nem részt venni. Mert ha az állam nyer is, a kisember mindig veszít. Mindkét félnél.

Szóval marad a menekülés. Ami bár szintén nehéz, de ha a migránsoknak megy már jópár éve, akkor azért nem lehetetlen.

2021. nov. 2. 09:26
 18/30 anonim ***** válasza:
72%

Biztosan képes lenne, de miért tenné?

Huszonéves nő vagyok, dolgoztam már gyárban, képes lennék rá újra, mégse tenném. Természetesen az lenne a prioritás hogy a csaláfom biztonságban legyen, így elmenekülnénk olyan országba, ahol nincs háború. Ha ilyen ország nincs, akkor az erdőbe vagy passz, de mindent megtennék hogy a szeretteimnek ne essen baja.

2021. nov. 2. 13:05
 19/30 anonim ***** válasza:
76%
Ohmm gyár? Nem hiszem hogy egy az utszáról összeszedett 20-on éves csaj össze rakna egy linxet elektronikával midnennel együtt amit így is géoek csinálnak. Egyébként egy háború esetén 4 millió hadra fogható ember van ma az országban. De mivel a modern háború nem úgy néz ki mint régen inkább a kisebb de annál jelentősebb missziókon van a hangsúly nem fogsz 1000 tankot 400 ágyút 100.000 katonát látni egy város ostrománál mert nem ez a harcmodor az ami illik a modern hadviselésbe. Egyébként én a honvédségnél vagyok és el tudom mondani hogy az önkénteseknek semmi hasznuk nem lenne egy tűzharcban jóesetbe meg tudja mi az az elsütő billentyú ismert néven ravasz de aki ennél többet tud az vagy micskosul utána nézett vagy fogott már fegyvert életébe
2021. nov. 5. 00:23
 20/30 anonim ***** válasza:
94%
Atya ég, komolyan az analfabétákkal mit kezdenek a seregben? :DDD "Uszta"... Nemhogy egy huszon éves csaj, hanem az öreg ördögön kívül senki nem rakna össze egy Lynx-et (így kell írni) mindennel együtt nulláról, mert ilyet soha senki nem csinált, semmivel. Nem így működik még egy körömcsipesznek sem a gyártása, hogy te majd ott nulláról összeszereled. Kb. itt kaptam szemrákot az írásod olvasásától, szóval nem is cincálnám tovább...
2021. nov. 5. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!