Amerikai és magyar gyerekek különbségek?
Az Amerikában (Floridában) élő rokonaink itt voltak 2 hetet októberben.
Van egy 4 és egy 8 éves kislányuk.
Feltűnt hkgy mindkét gyerek nagyon nyitott, pl a játszótéren simán odamennek bármilyen gyerekhez együtt játszani, nem szégyellősek soha. Annyira egyszerű nekik kommunikálni,mindent őszintén kifejezni,nincs bennük semmi gátlás.
Anyukám alsós tanárnéni és a 9 éves kislányt bevitte egy napra az osztályába. Mondta,hogy egész nap jelentkezgetett, sokkal többet mint a többi gyerek, simán kiált az osztály elé énekelni ének órán,úgy hogy akkor látta őket először. Anyukám mondta,hogy a magyar gyerekek sokan nem is tudtak mit kezdeni ezzel a nyitottsággal.
Az anyukájuk mondta,hogy ott minden gyerek,mindenki ilyen,ezt látják,ez nevelődött beléjük.
Ez miért van? Miért van,hogy az amerikai gyerekek sokkal de sokkal nyitottabbak a magyar gyerekeknél?
Nekem is élnek kint rokonaim, oda születtek már. Teljesen mások mint én, állandóan mosolyognak, jókedvűek, nyitottak ahogy te is mondod.
Kint más az élet, a felfogásuk, mi magyarok sajnos elég depresszív nép vagyunk. De ez van, ezt kell szeretni :) én ettől függetlenül szeretek magyar lenni.
Általános jelenség, nem csak gyerekeknél, egyetemistáknál, felnőtteknél is. Beléjük azt nevelik, hogy merjenek érdekérvényesíteni, mondják akkor is, ha nem biztosak a válaszban, merjenek kiállni magukért.
Egy magyar egyetemista ha kérdezik, de nem biztos a válaszban, akkor előbb pár mondatban lefutja a "tiszteletköröket", "Én úgy gondolom, de persze lehet, hogy tévedek, nem vagyok a téma szakértője, lehet hogy a többiek ezt jobban tudnák... stb". Aztán mondja csak amit akar, előtte ösztönösen alacsonyítja magát a professzorhoz képest, mert a frontális-poroszos oktatásban, ami nálunk van, ez a jó stratégia.
Az amerikai oktatási rendszer más, ott simán kimondja a diák amit gondol, max nem ért vele egyet az oktató, na bumm, akkor lehet vitatkozni, mert van kultúrája. Sokkal liberálisabb az amerikai oktatási struktúra.
Utolsó: ez egyáltalán nem igaz!
A rokonaink is nagyon kedvedek,segítőkészek, csak van ebnnük egy ilyen nyitottság,ami az itthoni embereknek nagyon tolakodó és fura. De egyáltalán nem bunkók! Kedvesen nyitottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!