Mit kezdjek az életemmel, ha gyűlölök tanulni?
4+1 évet (a +1 év az OKJ) szenvedtem egy infós középsuliban.
Már az első évben utáltam oda járni, de nem mertem váltani.
Utána 6 évig jártam egyetemre, nagy nehezen kiszenvedtem egy diplomát szintén ezen a szakterületen (amire ráment az egészségem) és közel vagyok a 30-hoz.
De akkor sem mertem váltani és mai napig nem tudom mi lenne nekem a jó, mert úgy érzem semmire nem vagyok alkalmas.
Nem vagyok alkalmas kamionosnak (egyedül a vezetést szeretem csinálni) és nehézgépkezelőnek (ami szintén szimpatikus lenne) valamint katonának sem (ami szintén vonzó stabil életpálya), mert egyik szememre nem látok jól és fizikálisan is gyenge vagyok (krónikus betegség).
Állandóan szorongok ha gondolkozni vagy tanulni kell még akár egy fejben számolás során is a munkahelyen vagy ha meg kell oldani egy logikai feladványt. Totál stresszelek, ha kihívásról van szó.
Teszem-veszem könnyű pakolós munka lenne nekem jó, de oda meg a qrva diploma miatt túlképzettnek számítok és ilyen területen nincs munkatapasztalatom és a jövőben nem is lesz igény ilyen alacsony képzettségű munkára.
Jelenleg egy alibi helyen dolgozom a szakmámhoz mérten (nem kell programozni, nem igényel komoly infó tudást és idegen nyelv ismeretet), de még ez sem megy, mert itt is folyton problémákat kell megoldani és új folyamatokat megérteni, ami egyedül nem megy. Szóval nem életbiztosítás a jelenlegi munkahelyem sem és nem tudom mihez kezdjek az életben.
Azon gondolkozom, van-e egyáltalán amire alkalmas lennék és évtizedekig tudnék benne dolgozni?
Ha a vezetést szereted, akkor esetleg legyél B kategóriával valami furgonos, futár, oda nem kell PÁV meg egyéb dolog mint a kamionosoknál, csak simán B jogsi.
Amúgy mennyire rossz a szemed ? Szemműtét nem opció ?
#11: "Amúgy mennyire rossz a szemed ? Szemműtét nem opció ?"
A jobbot már műtötték, az rövidlátó volt, de lehet arra megint kell szemüveg, mert kezd romlani. A balt pedig nem lehet műteni, mert tompalátó (ez egy idegi eredetű szemprobléma, amit lencsével nem lehet korrigálni).
"Nem kell beírni az önéletrajzba,h van diplomád. Ennyi."
Jó és akkor hogy magyarázom ki, hogy mit csináltam 6 évig (+az ezzel kapcsolatos munkahelyeket)? Vakartam a s*ggem?
erre a 12-es kommentre hadd mondjak valamit
arra gondolok,hogy ahol ott kell lenned ott ott kell lenned , sorsod szerint ---nemtom,hiszel-e az ilyesmiben
na, szóval, hogyha be kell jutnod egy állásra, bejutsz; másik, ha pl munkanélküli voltál mondjuk , vagy tanultál, akár ha nem is fejezted be; akkor mondd azt, szerintem nyugodtan simán mondhatod azt, ami a valóság. lehet, hogy nem lesz szimpi,de a személyiséged pl mégis meggyőző, szimpi lesz nekik.
-----én nem értek hozzá ezekhez.
12
"Jó és akkor hogy magyarázom ki, hogy mit csináltam 6 évig (+az ezzel kapcsolatos munkahelyeket)? Vakartam a s*ggem?"
Sehogy, a kutya nem kérdezni, komolyan mondom, itthon és külföldön is szokás letagadni egy diplomát ha gyorsan kell valami gyári meló.
Egy csomó ilyen ismerősöm van/volt.
Igaz nekem nincs diplomám, de több olyan munkahelyen voltam amihez fingom se volt, pl húsipar, simán belekamuztam az önéletrajzba hogy x évi itt-ott dolgoztam stb :D
Az ilyen helyeken amúgy is első 1-2 hétben betanulás van, szóval nem kell félni.
Nem lehet letagadni a diplomát.
Magasabb bér besorolást kapsz, ezért nem veszik fel a túlképzetteket.
16
Ez hivatalosan így van ?
Én gyakorlatban (5-6 munkahelyen személyesen) tapasztaltam ilyet.
Egy kis kreativitás azért nem árt az álláskereséshez. Hazudni azért nem kell, de mindenki szépít egy kicsit az életrajzán, hogy jobban megfeleljen a hirdető elvárásainak.
Kicsit elcsúsztatod némelyik állásod időpontját, időtartamát, de ha van az ismeretségedben vállalkozó, cégvezető, beszéld meg velük, hogy valami teszem-veszem munkát bekamuzol náluk arra az időre. Ők meg fogják érteni a problémádat és teszem-veszem munkakörben marhára nem fog senkit izgatni, hogy leinformáljanak, tényleg rakodtál-e dobozokat.
Akár azt is mondhatod, hogy jártál iskolába, de nem végezted el. Bolti eladót, kétkezi munkást nagyon sok helyre keresnek, ahol egy kis informatikai háttér előny lehet (pl. számítógép használat miatt), de azért informatikus képzés nem szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!