Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit kezdjek az életemmel, ha...

Mit kezdjek az életemmel, ha gyűlölök tanulni?

Figyelt kérdés

4+1 évet (a +1 év az OKJ) szenvedtem egy infós középsuliban.

Már az első évben utáltam oda járni, de nem mertem váltani.

Utána 6 évig jártam egyetemre, nagy nehezen kiszenvedtem egy diplomát szintén ezen a szakterületen (amire ráment az egészségem) és közel vagyok a 30-hoz.

De akkor sem mertem váltani és mai napig nem tudom mi lenne nekem a jó, mert úgy érzem semmire nem vagyok alkalmas.

Nem vagyok alkalmas kamionosnak (egyedül a vezetést szeretem csinálni) és nehézgépkezelőnek (ami szintén szimpatikus lenne) valamint katonának sem (ami szintén vonzó stabil életpálya), mert egyik szememre nem látok jól és fizikálisan is gyenge vagyok (krónikus betegség).

Állandóan szorongok ha gondolkozni vagy tanulni kell még akár egy fejben számolás során is a munkahelyen vagy ha meg kell oldani egy logikai feladványt. Totál stresszelek, ha kihívásról van szó.

Teszem-veszem könnyű pakolós munka lenne nekem jó, de oda meg a qrva diploma miatt túlképzettnek számítok és ilyen területen nincs munkatapasztalatom és a jövőben nem is lesz igény ilyen alacsony képzettségű munkára.

Jelenleg egy alibi helyen dolgozom a szakmámhoz mérten (nem kell programozni, nem igényel komoly infó tudást és idegen nyelv ismeretet), de még ez sem megy, mert itt is folyton problémákat kell megoldani és új folyamatokat megérteni, ami egyedül nem megy. Szóval nem életbiztosítás a jelenlegi munkahelyem sem és nem tudom mihez kezdjek az életben.

Azon gondolkozom, van-e egyáltalán amire alkalmas lennék és évtizedekig tudnék benne dolgozni?

2021. okt. 29. 15:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
Csináld ami jó érzéssel tölt el ne a kifogásokat keresd.
2021. okt. 29. 15:52
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
"Teszem-veszem könnyű pakolós munka lenne nekem jó, de oda meg a qrva diploma miatt túlképzettnek számítok" - tagadd le a diplomádat.
2021. okt. 29. 16:04
 3/18 anonim ***** válasza:

mondjuk pl mi lenne,ha legyél virágkötő? amúgy tudod , mi jutott eszembe ? a virágkötőről most, amit írtam; eszembe jutott a vízköpő; amiről meg, hogy Bécsben egyszer amikor mászkáltam, Karácsony környékén, nem tudom, hogy ez számít-e, vagy máskor is szokott lenni; ilyen arannyal bevont emberkék voltak ketten talán, és lehetett velük fotózkodni. Olyan szép ilyen grófias öltözetben voltak asszem, és akkor az arcuk is arany volt. Na pl asszem, lehetnél egy ilyen, de nem tudom, hogy ilyeneket keresnek -e vagy erre szokott-e casting lenni.

vagy ha pl lenne jogsid, lehetnél taxis, kamionos, buszsofőr, pizzafutár, vagy más kajafutár, vagy ilyen nagy cégek is vannak, akiktől nem kaját lehet rendelni, hanem könyvet, ruhát, játékot, és akkor theát ilyen fuvarvállalat , ilyen kiszállítások. Meg pl ilyen buszba meg vonatba szoktak néha kiplakátolni álláshirdetéseket, hogy keresnek, esetleg néha kalauznak is, vagy pénztárba.

2021. okt. 29. 16:07
 4/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell beírni az önéletrajzba,h van diplomád. Ennyi.
2021. okt. 29. 16:07
 5/18 anonim ***** válasza:
*ja amúgy szal nem tudom, mennyi időt bír ki az arcbőröd, szellőzés nélkül, szal időnként azt amúgy le kell mosni szerintem, nehogy rosszul legyél, de gondolom időnként ott is lehet műszakváltás, szal nem nap elejétől sötétedésig ugyanaz az emberke álldogál ott, de mondjuk nemtom, de a vezetősökben abban pl van sok ráció; na, szal ,remélem,hogy nagyonkirályakat írtam. :) amúgy még vigyázzál, mert nem minden jogsi jó mindenhez, de amúgy buszosból egyszer láttam olyan hirdetést, hogy ki is tudnak képezni. tehát szal más járgányhoz más jogsi kell; erre figyelj,hogy úgy indulj neki.
2021. okt. 29. 16:10
 6/18 anonim ***** válasza:
*ja várj, pont írtál is a kamionról a kérdésedben; azt még nem olvastam el teljesen.
2021. okt. 29. 16:10
 7/18 anonim ***** válasza:

*vagy pl lehetnél még akár ilyen benzinkúti eladó cucc is akár, vagy akár még postás

ezeket is nem tudom,mennyire valók neked , de remélem, megtalálod álmaid melóját, amelyikben kiteljesedhetsz

2021. okt. 29. 16:11
 8/18 anonim ***** válasza:
97%

Nagyon sok infós érzi ezt. :) Az informatika és a hozzá szükséges egyéb tudományok nehezek. Pont. Elvontak, nagy figyelmet és rengeteg gyakorlást igényelnek, amibe sokan belefásulunk. És ezen az sem segít, hogy a legtöbb elvárás egy rettenetesen fals képet fest le a szakmáról.

Én egy biológia szak után vállaltam be az informatikát egyetemen, de életem legszarabb 4 éve volt. Egy szarnak éreztem magam, akinek semmi sem megy, aki semmihez sem ért, pedig csak fél évet csúsztam. De mindenből ismétlőztem, aláírást pótoltam, szoptam, mint a borjú, azt sem tudtam, hol állt a fejem, nyaranta próbáltam magam összekaparni lelkileg. A végére egyszerűen szorongtam az egésztől, hogy már megint mi lesz az, amit kérni fognak a számonkérésen és amit nem tudok, vajon hol fog még pofon érni és hol érzem magam még megalázva. És mi lesz már megint az, amire nem számítok (nálunk rengeteg volt a ferdítés, amit leadtak és amit begyakoroltattak, azt számtalan számonkérésen duplán megcsavarták anélkül, hogy szóltak volna róla, egyáltalán nem volt korrekt, végig bennem volt a pánik, mert nem tudtam, mire készüljek, ráadásul sok tárgy akkor indult először abban a tantervben és nem volt senki, aki segítsen igazán). Tiszta ideg voltam a végére, pedig volt olyan elvetemült ötletem, hogy felhúzok rá egy mesterszakot közvetlenül utána. De nem volt lelki erőm. Lehet, hogy béna vagyok csak szimplán. De akkor nagyon sokan vagyunk bénák. Nem tudom, miért kellett lerombolnom magam lelkileg ehhez az egészhez, ha másképp több kedvem maradt volna hozzá.

De a korábbi szakomon megtapasztaltam mást is és nekem ez adott erőt ahhoz, hogy tudjam, hogy a tanulás nem mindig ennyire kilátástalan és stresszel teli. És hogy a programozás is lehet gyönyörű és szórakoztató, ha nem kell darálnod fejből azt, amire rákeresgélhetsz és aminél értelmesebb dolgokat is gyakorolhatsz. Én megfogadtam, hogy egyszer majd elkezdek tanítani és mindent megteszek azért, hogy ezt az érzést tompítsam a diákságban... Az információszerzés örömteli és csodálatos dolog, semmi köze nincs ehhez a szenvedéshez, amiben az időddel (hogy ne csússz többet), a pénzeddel (tandíj) és a saját, repedező szakmai énképeddel harcolsz, miközben próbálsz az életed többi dolgaira is figyelni.

De amit neked javasolnék, az az, hogy próbálj meg úgy alkotni és élvezni a gondolkodósabb elfoglaltságaidat, hogy próbálsz megfeledkezni erről a nyomásról, ami mára csak egy rossz berögződés. Olvass dolgokról, amik érdekelnek, foglalkozz dolgokkal, amiket szívesen csinálnál, gyűjts ahhoz információt.

Az egyszerű munka egy ideig felüdülés egy ilyen képzés után, nekem is életem legboldogabb fél éve volt, mikor diplomaszerzés után és álláskeresés előtt csak besegítettem anyámnak a nyomdán. De utána sem lett rosszabb, mert ami a szakmában várt, az szerencsére számomra egy kifejezetten pozitív tapasztalat volt. És azon kaptam magam, hogy munka után a kíváncsiság vezérel és magamtól van igényem utánamenni dolgoknak, mert ettől érzem jól magam. Semmi köze nem volt ennek az érzésnek ahhoz, amit a tanulás alatt éltem át. Egyszerűen imádtam, hogy valamit meg tudok csinálni jobban, valamiben ügyes lehetek és mégsem vagyok egy rakás szar.

Én gyanítom, hogy neked is még idő kell kiheverni ezt a sok szart és egyébként nem lenne bajod a fejlődéssel (szándékosan nem tanulást írok), csak hiányzik az a bizonyos levegővétel és az, hogy leválaszd a rossz tapasztalataidat a jelenről. De abban biztos vagyok, hogy nem tenne jót neked lelkileg, ha örökké a minimumon léteznél. Abba is bele lehet fásulni nagyon.

2021. okt. 29. 16:15
 9/18 anonim ***** válasza:
Nekem is van diplomám, de egy olyan helyen dolgozom most ahol nem volt feltétel, azaz nem kellett. És eddigi életem (26 éve dolgozom) legjobb munkahelye!! Találd meg amit szeretsz és ahol jól érzed.
2021. okt. 29. 16:20
 10/18 anonim ***** válasza:
Persze tudom könnyű mondani hogy amit akarsz arra találsz időt, de egyenlőre se sulit se munkát nem találtam olyant, ami mellett normálisan ott tudok lenni minden edzésemen.
2021. okt. 29. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!