Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan tudjam, hogy hol a határ?

Honnan tudjam, hogy hol a határ?

Figyelt kérdés

Amikor valakivel beszélgetek, akár személyesen vagy neten, elmenekülnek tőlem az emberek. Amikor valakivel úgy beszélek, hogy anyám is ott van, folyton rám szól. Például a tesóm (30 éves felnőtt ember) és az egyik barátnőjével ott nyavalyogtak a tükörbe nézve, hogy milyen kövérek, holott tök vékonyak, én meg közbeszóltam, hogy ez szánalmas és hogy ettől nem tűnnek szerényebbnek, csak röhejessé teszik magukat. Kicsit beleéltem magamat (ránéztem az egyikük férjére) erre előadtam, hogy mit szólnál ha a párod a tükröt bámulva azt mondogatná, hogy: “milyen vézna vagyok! Nem áll fel a farkam! - Ugye kiröhögnéd?”

Erre anyám lekapcsolt. Nem sokkal később eljöttünk onnan. Mondjuk nem bántam, viszont nem értettem mi rosszat mondtam, semmi sértő nem volt benne, építő jellegű maszlagnak szántam, de ha nem, hát nem.

Ez nálam mindennapos, konkrétan egy ember sem akarja velem tartani a kapcsolatot még virtuálisan sem. Nem szoktam beszólogatni, csupán a gyerekes baromságokra reflektálok rá, mindenféle rosszindulat nélkül. Ha valakinek van egy pozitív tulajdonsága, azt kiemelem és szívesen csevegek arról. Például amikor kajálni voltunk még ‘18-ban valakinél, mondtam hogy ez nagyon finom lett, anyámra néztem és mondtam neki, hogy kár hogy ő ilyet nem tud.

Viszont unom, hogy mások seggét kell(ene) nyalni ahhoz, hogy elfogadjanak. Továbbra sem játszom meg magam, de eléggé aggasztó, hogy egy őszintén, érzelmek befolyása nélkül nem lehet kommunikálni senkivel. Mind önérzetes, sajnálnivaló ripacs.

Tehát, eldöntöttem, hogyha valamelyik családtagommal összeülünk például karácsonykor, kussolok. De mivel azt nem bírom megállni, azért jó lenne valahogyan, valami szabály szerint behatárolnom, hogy mégis mihez szabad hozzászólnom. Tavaly is sértődés lett meg azelőtt is. Sajna nem tudom magamat teljes egészében kivonni a forgalomból, mert akkor az lenne a probléma. Normál esetben az sem zavarna, ha valaki sírna miattam, viszont nem tűröm a feszültséget és a vitákat.

Ötlet?

2021. okt. 25. 13:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a legönbizalomhiányosabb emberek töltenek fel minden nap képet, mert a folyamatos pozitív visszajelzés nélkül nem tudnak meglenni. Szóval még mindig ajánlom az empátiát.

A kajás történetnél meg nem a kaja a lényeg, hanem, hogy ne legyél egy hatalmas büdös bunkó, akit mindenki okkal utál:)

2021. okt. 25. 14:19
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az se ártana neked, ha elmennél egy pszichológushoz, ő biztosan jobban átlátná a probléma okát és miértjét és jobban tudna tanácsot adni a fejlődésre. Elsősorban az empátiahiányoddal van nagy probléma.
2021. okt. 25. 14:21
 13/17 A kérdező kommentje:

12# Azon már túlvagyok. :D Óvodáskoromban cipeltek oda, mert nem voltam kíváncsi már akkor sem senkire.

11# Amúgy ez nem igaz. Aki szégyelli a kinézetét, az nem mutogatja magát. Én például szívem szerint ledarálnám az egész testemet és újraépíteném az egészet. Még a szemgolyóimat is leturmixolnám, csakhogy újratervezhessem. Nem is mutogatom magamat. Ahogyan az elcseszett kaját sem etetem meg mással, hanem eltüntetem. Ennyit az önbizalmasdiról. :)

2021. okt. 25. 14:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Láthatóan nem használt, ezért érdemes lenne elmenni még egyszer.

2021. okt. 25. 14:44
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az első mondatod után állj meg.

"ez nagyon finom lett, anyámra néztem és mondtam neki, hogy kár hogy ő ilyet nem tud."

A dícséret szép dolog, utána anyádat lecseszed, mert ő ilyet nem tud... Ennek mi értelme? Kérd el a receptet, állj neki otthon.

A tükrös esetnél is elég lett volna annyit, hogy hülyeségeket beszélnek, nem látják reálisan a testüket.

Nem kell túl tolni, meg bunkó parasztnak lenni, és ez nem egyenlő a nyalizással. Csak ne legyél bunkó.

2021. okt. 25. 14:45
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Majd valaki megunja és ad egy-két tockost, akkor majd rájössz hol a határ🤷‍♀️
2021. okt. 25. 14:59
 17/17 anonim ***** válasza:
85%
Anyukádat sajnálom, komolyan. Gyereket várt és te jöttél:(
2021. okt. 25. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!