Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kezeljem ha egyszercsak...

Hogyan kezeljem ha egyszercsak levegönek néznek?

Figyelt kérdés
Takarítóként dolgozok egy nagyobb cégnél. Katás magánvállalkozó (bt) vagyok, a jó bemutatkozásom miatt bízott meg a tulajdonos. Hoztam a céghez kollégákat is, mondhatni, hogy vállalkozó lettem, de nem érzem magamat annak. Mindig tisztességes, udvarias voltam, anyagi helyzetemhez képest a legelegánsabban öltözök. Pl a kezeslábasom alatt mindig valami vicces inget (pl hawaii ingeket bírom) hordok, nem az a tipikus takarító vagyok. Mivel sokszor nem is veszem fel a munkaruhát, így egy nagyon kicsit irodistának is nézhetnek (vannak itt cégek ahol nem kötelezö kiöltözni, van aki melegítöruhában jár). Többször elöfordult, hogy köszönö, beszélö viszonyba kerültem emberekkel. Volt akivel a dohányzóhelynél nap mint nap kezet fogtunk reggelente. Aztán egyszer csak elfordították a fejüket, nem reagáltak rám. Éreztem, láttam hogy nem gyöznek elkerülni engem. Ha köszönök, semmi reakció, nagyon kínos. Az ör srác mondta, hogy leesert nekik, hogy én az egyik takarító vagyok és nem akarnak velem keveredni. Azt is hallotta, hogy az egyik csaj akivel minden nap hülyéskedtünk, kérdezgette a fönökét, hogy nem lehetne-e a takarító személyzetet más bejáraton beengedni, hogy mi ott legyünk, ott dohányozzunk, ne keveredjünk közöttük. Nagyon rosszul esett ez. Minden nap szomorú és ideges vagyok ha megyek a munkába. Nagyon kellenetlen nekem amikor ezekkel találkozom. Nem tudom hogyan viselkedjek, nem tudok nem tudomást venni róluk. Ök ilyenek, én nem.
2021. okt. 21. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Gondolod azért tanultak, élnek, nevelkedtek olyan helyen, hogy egy takarítóval beszéljenek?

Fejed tetejére is állhatsz, ha nincs róla papírod, hogy okos vagy, akkor is hülye maradsz ezeknek.

Valószínű visszahúzod őket a nagy szellemi motivációjukban.

2021. okt. 21. 13:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Hiszen leírtad a választ az utolsó mondatodban:

"Ök ilyenek, én nem"

Nem vagyunk egyformák, ezt kell elfogadni. A munka az munka, nem több és nem kevesebb. Ha ők nem foglalkoznak Veled, tégy Te is így, ha nem viszonozzák a köszönésed nem baj, Te köszöntél és megadtad a tiszteletet.

Bár a köszönés egy alapvető dolog.

Egyszerűen fogad el őket így.

2021. okt. 21. 13:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet kicsit sok voltál nekik és amiatt volt ez a pártfordulás. Aztán utána esett le nekik, hogy "csak" a takarító vagy. Ne foglalkozz velük.
2021. okt. 21. 16:01
 4/5 anonim ***** válasza:

2007-ben, egy vasárnap egy hozzád hasonló fiatalember söpörte az utcát.

Szóba elegyedtünk. Elvesztette a munkahelyét, hétköznap munka után rohangált, szombaton és vasárnap utcát sepert. Három diplomája volt.

Fel a fejjel! Primitív alakok, szánalmasak. Manapság nem az megy el takarítónak, akinek nincs érettségije, hanem, pl. vállalkozó, és most ez speciel jobban megéri anyagilag.

2021. nov. 10. 19:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Sok egyetemista jár takarítani, ablakot mosni.
2021. nov. 10. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!