Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lehet hogy egyszercsak...

Miért lehet hogy egyszercsak nem köszön vissza nekem többet valaki?

Figyelt kérdés

Sokszor előfordul velem, olyan emberek akikkel nem is beszéltem még sose, csak köszönő viszonyban vagyunk, de mosolyogva, vidáman köszönünk. Pl környékbeli szomszédok, egy irodaházban dolgozók. Mivel nem beszéltünk sose, rosszat nem mondtam róluk senkinek. Nem értem miért lehet. Pl másik utcában lakó kedves nő a gyerekével mindig jött megsimogatni a kutyánkat a kerítésen keresztül (nem harapós, megengedtük neki, szereti a gyerekeket, kistestű) , köszöntünk egymásnak. Pár hete elfordítja a fejét és úgy sétál el ha meglát. Nem értem az okát, nem tettem semmit, a feleségem se.

Munkahelyen is előfordul ez. Mi lehet az oka? Miért ilyenek ezek az emberek? Miért olyan nagy szám visszaköszönni valakinek?

2020. júl. 2. 21:50
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Rossz napja van
2020. júl. 2. 21:52
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Kérdezd meg tőlük. Lehet, hogy valami pletykát terjesztettek el rólad.
2020. júl. 2. 22:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyenek az emberek. Velem is sok ilyen volt már. Előbb-utóbb elkopik náluk a köszönés, ha már nem vagytok folyamatos beszélő/találkozó viszonyban.

Van, hogy már én érzem kellemetlennek ha ráköszönök valakire. Sajnos.

2020. júl. 2. 23:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajnálom a dolgot. Lehúzza a napomat egy ilyen. Köszönünk aztán ennyi, nem tart semmiből. Pletyka nem tudom mi lehetne, soha nem tettem semmit senki ellen és megkérdőjelezhető dolgokat sem.
2020. júl. 3. 09:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, nem mostani a kérdés, de szeretném kiírni magamból. Velem is ez van most egy helyen, ahová a kicsi gyerekemmel járok. Más anyák is hordják oda a gyerekeiket, sokan szóba elegyednek, jópáran ismerik is egymást többé-kevésbé, de mindig vannak "idegenek" is. Én gyakran járok, de sajnos nem vagyok olyan nyitott, csevegő, könnyen barátkozó típus. Magam sem vagyok büszke rá, de zavarba jövök, ha idegenekkel kell "csak úgy" beszélgetnem a "semmiről", és egyszerűen nem megy. Viszont köszönni mindig szoktam, mosolygok, igyekszem legalább jó benyomást kelteni.

Na most az egyik anyuka egyik napról a másikra elkezdett feltűnően nem köszönni nekem. A beszédet se hagyja abba, mikor belépek és köszönök, vagy félrenéz, mintha ott sem lennék. Ráadásul ő pont az a típus, aki mindenkihez szól, mindenkivel haverkodik, olyan hangadó-féle. Kicsit attól is félek, hogy mindenkinek kibeszél majd, hogy szerinte milyen (nem tudom pontosan, milyen, de szar) vagyok, és az egész közösség kinéz majd.

Nem tudom, mit követhettem el, de most pocsékul érzem magam, sírni tudnék. Olyan, mint a kiközösítés az iskolában. Még nem szedtem össze magam, hogy rákérdezzek, mondtam vagy tettem-e valami rosszat (tudtommal nem, direkt nagyon is tartom magam ahhoz, hogy senkiről, senkinek semmi rosszat ne mondjak, nehogy megutáljanak). Készülök rá, hogy megbeszéljem vele, de még görcsben a gyomrom, romokban az önbizalmam, és rettegek a választól.

Őszintén szólva el tudom hinni, hogy esetleg kívülről nem mindig tűnök szimpatikusnak, vagy a szótlanságom talán nagyképűségnek is tűnhet. Lehet, hogy amikor egyszer-kétszer beszélgetni próbált velem, de nem ment túl gördülékenyen (miattam), akkor azt hitte, ez azért van, mert derogál nekem a társasága. Pedig nem is volt nekem ellenszenves, tényleg, nem volt vele semmi bajom.

Oké, nem muszáj engem kedvelni, nekem sem mindenki szimpatikus, de nem értem, mire jó ez a "jól megmutatom (mások előtt is), hogy nem tetszel nekem" műsor. A gonosz lányok szokták ezt csinálni tizenévesen. Miért nem lehet akkor csak simán megtartani az udvarias két lépés távolságot, hogy ne zavarjuk egymást? Nagyon rosszul esik.

Ha bárki olvassa még ezt: tud valaki valami vigasztalót írni?

2020. aug. 29. 12:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Ne legyél elkeseredve. Én rákérdeztem egy ilyen embernél és az volt a válasz, hogy engem pökhendinek tart aki lenéz másokat. Pedig csak extrém zavarban vagyok mások előtt a családomon kívül. Azóta jóban vagyunk nagyjából.

Szerintem téged is a zárkózottsáf miatt néznek ki. A nagyhangú, vezér emberek el se tudják képzelni hogy más nem olyan és ezért támadásnak, lenézésnek veszik a mi viselkedésünket. “Annyira különbnek hiszi magát, hogy szóba se áll velünk, derogál neki”. Rám ezt mondták, szerintem rád is. Legközelebb köszönj ugyanúgy szerintem, keress a társaságban egy hasonlót mint te és majd ő továbbítja a jóhíredet másoknak. A nagyhangú csajnál szerintem ne “erölködj” mert nem tudod tartani vele a lépést, úgyis kitatálja majd hogy lenézed őt.

2020. aug. 29. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm, kedves Kérdező! Hát igen, ettől tartottam. Szar nekünk, gátlásosaknak, hogy pont azzal vonjuk magunkra a legnagyobb félelmeinket, hogy görcsösen kapálózva próbáljuk elkerülni őket. Szívás az egész. Remélem, a gyerekem szerencsésebb lesz ebben nálam.
2020. aug. 29. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!