Vajon mi az egészségesebb egy férfinek? Vékonynak lenni és sokat kardiózni, vagy izomtömeget fenntartani és túlenni, súlyzózni és csak alkalmanként kardiózni? Mit tegyek? Mindig visszaesem a vékonyba.
Figyelt kérdés
Én alapjáraton kb 1500-2000 kalóriát igénylek, nem vagyok vastag, vékony vagyok, átlagos a magasságom, 177 cm vagyok, rendkívül vékonycsontozatú az alkatom. Energikus, mozgékony vagyok. Sajnos a híúság nálam is megvan és feltudok pakolni magamra izomtömeget, vizsonylag gyorsan, könnyedén növekszem. Viszont a megtartása már sokkal nehezebb, mert gyorsan és könnyen fogyok is. Hogy a nagyobb izomtömeget eltudjam érni, 300 grammnyi fehérjét, 300-400 grammnyi szénhidrátolt kell bevinnem alsóhangon naponta és ezt megenni számomra nagyon nehéz és nem érzem magam jól tőle. Nehéznek érzem maga, a beleim morognak, a testemet nem érzem fittnek, mégha kinézetre az is vagyok. Nyár elején voltam 82 kiló, szépen dagadtak az izmaimon az erek (12% TZS-t mértek akkor) de jól nem éreztem magam. Akkor hetente 4-5 napot edzettem felsőtestre és hétvégén 1 max 2 kardió. De abbahagytam. Nagyon gyorsan visszaestem, 72 kiló vagyok és nagyon sokat mozgok, energikusnak érzem magam, könnyűnek, hajlékonynak. kb 1500-2000 kalóriát eszem egy nap, de inkább csak azt fighyelem, hogy jólessen. Ma pl lazacot sütöttem vacsorára sprágával és brokkolival, és forró csokit ittam meg sütőtök krémlevest ettem ebédre. ettem zabkását is. Reggelire rántottát szoktam enni sonkával, gombával, virslivel, hogy legyen jó epeömlésem, babcsírát is szoktam beletenni, edame szójababot, külömböző zöldségeket, szezámmagot/tökmagot/napraforgómagot a salátáimba stb... Majdnem minden amit eszem (kivéve a müzlis szeletek de néha még ezt is megcsinálom házilag) házi. Én így sokkal jobban érzem magam, de az alkatom így meg full gyerekes és vékony. Viszont az emésztésem jó és a közérzetem is jobb, illetve jól is alszom. 5 napot kardiózom a hétből, hétvégén sétálok. A kérdésem, mi az egészségesebb? De komolyan! Illetve nagyon gáz ha én így jobban érzem magam?2021. okt. 16. 20:35
2/12 A kérdező kommentje:
számomra a normális élet a mozgás, mivel mindig is nagy volt a mozgásigényem. gyorséttermi szart elvből nem eszem! Meg eleve elsőkézből tudom, hogy a pizzéáriákban és éttermekben mit tesznek ha nem vagy nekik szimpi ;) kis csula a tányérodba/pizzádra! jobbesetben....
2021. okt. 16. 20:54
3/12 A kérdező kommentje:
de írd le mi a normális élet számodra!
2021. okt. 16. 20:54
4/12 anonim válasza:
Kardiózni és súlyzozni., továbbá pár súlyzónélküli gyakorlat, de erre az esetre találták ki a személyi edzőt. Való igaz pénzbe kerül, de legalább nem kell sokat agyalni/szarakodni.
5/12 anonim válasza:
177 cm-hez a 72 kiló hogy lenne gyerekes? Az teljesen átlagos testsúly. Plusz ha így jobban érzed magad a bőrödben, akkor nyilván ez az egészségesebb a szervezeted számára.
6/12 A kérdező kommentje:
Gyerekméretü ruhák jók rám! vékony a csontozatom, alacsony a tzs-m, tehát eleve vékonyabb vagyok kinézetre mint egy átlag csontozatú és átlag test/zsír százalákkal rendelkező ember!
2021. okt. 16. 21:10
7/12 anonim válasza:
mindig ennyi ömlengesz magadról, vagy csak itt a gyk-n?
8/12 A kérdező kommentje:
mindig :D
2021. okt. 16. 21:29
10/12 anonim válasza:
300g feherje/nap az eleg hulyeseg.. Annyit meg egy koxos se eszik max pro szinten. 150nel tobbet te nemtudsz beepiteni.. a szenhidrattal meg a zsirral kell jatszani. Nyilvan ha elengeded az etrendet amivel fejlodsz akk osszeesel.. meg ha ennyit kardiozol..
Amugy meg elj meg nezz ki ugy ahogy neked bejon.. vagy mi mondjuk meg?😅 Azt eltudod donteni h mit vegyel fel reggel? 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!