Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egy boltban látnál egy...

Ha egy boltban látnál egy nagyobb összeget a földön, ami nem is tőled esett ki, felvennéd?

Figyelt kérdés

2021. okt. 10. 12:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
Jogilag lopás, ha elrakod. És manapság, hol nincs kamera?
2021. okt. 10. 13:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

11

De miért lopás?

2021. okt. 10. 14:09
 13/18 anonim ***** válasza:
13%
Mennyi büdös rohadt féreg tolvaj van itt, az eszem megáll. Remélem 1x sittre kerültök.
2021. okt. 10. 15:20
 14/18 anonim ***** válasza:
9%

#12:

Mert az NEM a te pénzed, nem TE dolgoztál meg érte, féreg!

2021. okt. 10. 15:21
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük fel, hogy találsz csak úgy egy papírpénzt. Jogszerűen leadod. Honnan állapítják meg, hogy az "eredeti" tulajdonosa jelentkezett érte? (Mert ha van pl. pénztárca iratokkal vagy apróval vagy fényképpel, egyedi kinézettel, sérülésekkel stb., akkor OK.) De egy szál papírpénz teljesen személytelen. - Ha meg nem jelentkezik érte a "tulaj", akkor úgyis megtarthatod.
2021. okt. 10. 15:27
 16/18 anonim ***** válasza:

14

Khm khm,mert te bizonyal nem örülnél random talált 5 ezresnek?

Gondolom lennél olyan jó szívű hogy lead.

De emberek többsége megtartaná.

13

Miért tolvajzol le?

Persze,legyél álszent.

2021. okt. 10. 20:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Én vagyok a gyógyszertárban leesett pénztárca visszaadója. Lemaradt, hogy már az utcán sétált, úgy futottam utána. Mindegy, így is lepontoztatok a 10 ezres elrakása miatt egy másik alkalommal.

De van egy másik sztorim is.

Két kislányunkkal sétáltunk a belvárosban egy vasárnapi napon a 2000-res évek elején. A virágágyásban megláttam egy köteg kétezrest (10-15 db) négyfelé tépve. Akkor még sokat ért. Összeragasztgattam cellux-szal, és bevittem a bankba beváltani. Egy darabka sem hiányzott belőle. Simán megkaptam a teljes összeget.

Aki fujjog, attól kérdezem: ezt is le kellett volna adnom valahova? Vagy mit kellett volna csinálnom? Tolvaj féreg vagyok?? Nem hinném.

2021. okt. 11. 12:38
 18/18 anonim ***** válasza:

17

Jó,mostani időben találsz egy 5 ezrest,és felveszed,akkor nem vagy tolvaj féreg.

De pl:találsz pénztárcát,nyilván vissza adod,mert úgy illik.

Meg ha gyógyszertárban találsz egy köteg pénz,azt ist.

De ne ítéltesz,ha pl valaki lát egy kötel pénz,és sehol semmi kamera/ember,és mondjuk éhes mit az fene,és mondjuk hitelekkel meg adókkal tele van vagy szimplán hónap végére nincs pénze,akkor az a ember mit mondjon?

2021. okt. 11. 13:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!