Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez lenne az empátia?

Ez lenne az empátia?

Figyelt kérdés

Aspergeres vagyok és imádom a Fideszt plusz nem látszanak nagyon rajtam a valódi érzések, főleg a gyengéd része.

Ma láttam egy cikket valahogy hogy mit csinálnak a kutyákkal kínában és nagyon meg vagyok döbbenve. Úgynevezett kutyahús fesztivált tartottak minden évben (pár éve szüntették be) ahol összefogták a kóbor kutyákat és megkínozták és megölték őket tömeg számra hogy aztán eladhassák a husukat. Állatvédők ugye sokan tiltakoztak ellene és ezek a lények (embereknek nem nevezném) pénzt húztak le róluk hogy elvihessék onnan a kutyát vagy különben megölik . Komolyan mondom az ember a leg nagyobb állat.😭 szerencsétlen kis élőlényekkel miért kell ilyet tenni ? És ez nem olyan mint a vadászat hogy csak lelövik hanem itt a brutalitásra megy ki az egesz. No meg a pénzkeresésre👿

Szóval ez megdöbbentett és borzasztó hogy 21 században ezt meg tudták rendezni éveken át.

De pl az a 16 éves fiú nem váltott ki belőlem semmilyen érzést akit basztattak és felkötötte magát. Férfi volt, miért nem volt erős ahogy azt illik. Egyedül az anyját tudom sajnálni mert most tönkretette az életét és emiatt még kicsit dühös is vagyok rá. Emberek iránt közömbös vagyok mondjuk tud olyan ügy lenni ami megráz de az sem úgy hogy empátiát váltana ki belőlem mint a kutyás pl.. egesz nap az jár a fejembe hogy milyen borzasztó meg azok a képek is.. lehet kevesebbet fogok munka közben böngészni :(

Lehet hogy akkor mégis csak működik bennem az empátia?

25/n

2021. szept. 27. 18:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges. Én nekem is nehéz az érzelem kifejezés. Mindig jókedvűnek látszok. Nem lehet hogy sokat csalódtál az emberekben és az állatokat jobban szereted? Én erre tudnék gondolni. Érdekes hogy ha valakivel történik vmi engem se mindig rázz meg de pl volt hogy ismerősöm 20 évesen meghalt pl az megrázott de ha egy idősebb ember hal meg 60-70 éves az már nem annyira
2021. szept. 27. 18:28
 2/19 A kérdező kommentje:
De, nagyon sokat csalódtam. És utálom is az embereket mert a zömük undorítóan gusztustalan. Van ami megráz csak nagyon kevés dolog.
2021. szept. 27. 18:29
 3/19 anonim ***** válasza:
71%
Az empátia az a képesség, hogy bele tudod képzelni magad a másik ember helyébe, helyzetébe. Amire te gondolsz az a szimpátia.
2021. szept. 27. 18:30
 4/19 A kérdező kommentje:
Hmm
2021. szept. 27. 18:30
 5/19 anonim ***** válasza:

Nem kell utálnod mindenkit, csak mert sokat csalódtál. Abban igazad van, hogy rengeteg gusztustalan ember él ezen a bolygón. Rengeteg önző, gyűlölködő, rosszindulatú, kétszínű stb.. Pont azzal lehetnél különb, ha nem gyűlölködnél.

2021. szept. 27. 18:35
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Oké de hogy jön ide a fidesz? :D
2021. szept. 27. 18:36
 7/19 A kérdező kommentje:
Hogy nem az empatikus hozzaallasrol hiresek xd
2021. szept. 27. 18:41
 8/19 anonim ***** válasza:
Szóval aki fideszes az nem érez empátiát?
2021. szept. 27. 18:47
 9/19 A kérdező kommentje:
Nem ezt mondtam, hanem a párt mentalitására nem jellemző
2021. szept. 27. 18:54
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem vagy empatikus, különben megértenéd, hogy a kinaiak szeretik a kutyahust. :))

Nehéz űgy kifogásolni a kutyák legyilkolását, mert közben meg itt nyugaton a jólétben elhizott embereket nem zavarja hogy állatok 100 millióit gyilkolják le miattuk.

Még csak nem is a megélhetésért a túlélésért gyilkolnak az emberek, hanem azért hogy 80-100 kiloról 130-150 kilora hizlalják magukat, vagyis a teljesen felesleges, értelmetlen túlfogyasztás miatt.

Elég lenne a jelenlegi harmadát enniűk az embereknek.

2021. szept. 27. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!