Szerintetek mennyi hazugságot mondunk el egy nap alatt?
-Szervusz. Hogy vagy?
-jól.
Itt kezdődik. Az ember akkor is hazudik, amikor elhallgat valamiről valamit.
Nem akar megsérteni valakit. Nem akarja, hogy a magánéletében vájkáljanak.
Stb.
Mondani akartam, hogy általában nulla, de belegondolva sajnos valószínűleg nem.
Kezdve azzal, amit 1-es is írt, folytatva akár sztorimesélések közben kis apróságok, vagy mit tudom én, munkahelyen szépítések.
Nem nagy hazugságokra gondolok, de ha teljesen, totálisan őszinték akarunk lenni, akkor azért valóban szoktunk hazudni kvázi nap mint nap.
Talán 1-10-szer, nem tudom. :D
#1 Értem amit mondasz, de én nem nevezném hazugságnak azt, amikor nem kötöm mások orrára, hogy vagyok. Eleve, a "hogy vagy"? Egy udvariassági kérdés. Nem fogok leállni a munkatársaimnak vagy a szomszédaimnak beszámolni az egészségügyi állapotomról vagy a magányomról.
Aztán még ott van az, hogy általában tényleg jól vagyok - mindennek ellenére. Mert így döntöttem. Jól vagyok, mosolygok, derűs vagyok többnyire, néha fáradt, kimerült. De jól vagyok, élvezem az életet amennyire lehet, és sok örömet találok a gyerekemben, hobbijaimban, és ezer más dologban is. Igazából nagyon ritka az, amikor nem vagyok jól. De az látszik is.
Miért hazudnék, ha nem akarok mást beavatni a dolgaimba? Miért hazudnék, ha mosolyogva végigcsinálok olyasmit, amitől mások esetleg összeroppannak?
1#: jól látod.
Pont ezért utálom a small talk-os fölös kérdéseket, nem is használom.
OFF
Mondjuk a "Hogy vagy?"-kérdést én is utálom.
Small talk-nak azért, mert nem szívesen fejtem ki munkatársnak, főnöknek stb.
Baráttól azért, mert ott nem tudom, pontosan melyik részére kíváncsi és komolyan panaszkodjak neki, akkor is, ha épp jó a kedvem?
Ami a lelkemet illeti.
Autista vagyok, félek, hogy sohasem lesz párom (5 éve nem is ismerkedtem, idén kezdtem újra) és az életemben pár dolog döcög.
Ami a testemet illeti krónikus beteg vagyok, az életkoromhoz képest közepesen súlyosnak mondanám, 5 tünetmentes percem sincs.
Szóval hogy vagyok? NEM JÓL!
Kérdezd inkább, hogy mit csináltam hétvégén, arra jobban lehet válaszolni, vagy lájtosan a munkáról kérdezz vagy nem is tudom. Ha nagyon nincs témád, akkor a csend is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!