Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy egésznap...

Miért van az, hogy egésznap full életvidám vagyok, de amint teljesen be sötétedik 20-21 között, rám tör a depresszió?

Figyelt kérdés

Nap közben felkelek, edzek, tanulok sulira, haverokkal dumálok munkába menet (mindig találkozok legalább 1el).

És konkrétan minden jól megy egész nap...

Viszont amint besötétedik előjönnek a negatív gondolatok... a magány érzet, és mindig az jár a fejembem, hogy soha nincs meg semmim...

Közben mindenem meg van...

Magányos vagyok, holott rengeteg barátom van akikre számíthatok... barátnőt meg nem hogy nem akarok, de már jó ideje nincs senki olyan aki megfelelne az elvárásaimnak...

De nem érzem azt, hogy ha lenne is barátnőm, akkor minden rendben lenne...

Már lassan 3hete hogy jelentkeztek ezek a problémák nálam, és egyszerűen nem tudom, hogy mi a problémám forrása, hogy mit kellene tegyek, hogy este 8után full életkedvtelen legyek...

Ki vagyok pihenve mindennap, így nem az lesz a gond...

2021. szept. 24. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
25%
Próbálj olyankor tanulni. Annyi helyesírási hiba van ebben a szövegben, hogy csoda, hogy még életben vagy, meg csoda, hogy bárki barátkozik veled, hacsak nem a Lyukóvölgyben laksz. Addig se a hülyeségen kattogsz, mindenképpen megéri!
2021. szept. 24. 21:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a felettébb korrekt, és normális választ kedves 1-es.

Örülök annak, hogy észre vetted a kérdésem lényegét, és normális válasszal tudtál szolgálni.

Ugyanakkor megszeretnélek kérni, hogy legközelebb válogasd meg a szavaid, mert meglehet, hogy a személy, akit éppen le akarsz óltani, az öngyilkosság gondolatait próbálja kizárni a fejéből!

Viszont az ilyen beszólásaiddal lehetővé teszed, hogy 1lépéssel közelebb kerüljön a kötélhez...

2021. szept. 24. 21:37
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Vannak ilyen emberek, akiknek a hangulata elég érzékenyen reagál a napszakok, évszakok váltakozására. Nekem egy időben a naplemente környéke volt elég nyomott, legfőképp azért, mert akkor tört rám a tudat, hogy mi mindent nem csináltam meg napközben. De ha neked rendben van az életed, akkor szerintem sima évszakos dologról lehet szó. Most járunk az évnek azon szakában, ahol a leggyorsabb ütemben rövidülnek a nappalok (két hét alatt fél órával korábbra tolódott a naplemente), és még nem volt időd alkalmazkodni.
2021. szept. 24. 21:40
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
A melatonin nevű hormont a tobozmirigy választja ki, álmosságot okoz ill. ezen keresztül szabályozódik az alvás-ébrenlét ciklusa. A tobozmirigy nem egészen tisztázott módon a gerinces állatokban a szemmel, a szem által érzékelt fénnyel van kapcsolatban, hüllőknél olyannyira közvetlenül a kültakaró alatt található, hogy ténylegesen is érzékeli a fényt, gyakran harmadik szemnek tekintik ill. nevezik. Egyes emberek olyannyira érzékenyen reagálnak a külső fény változásaira, hogy sötétben ill. sötétedéskor depressziós állapot léphet fel. Klinikailag depressziósnak talált embereknek gyakran javasolják, hogy töltsenek minél több időt a szabadban, erős fényben, zárt helyen, lakásban pedig szintén használjanak erős fényt és akkor a depresszió jelentősen mérsékelhető.
2021. szept. 24. 22:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kezet fogok veled: itt az én kérdésem is. Ha érdekel olvasd végig, bár szinte ugyanazt írtuk le:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2021. szept. 24. 22:05
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm 4-es! Ez a leg kézenfekvőbb magyarázat a jelenlegi problémámra!
2021. szept. 24. 22:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet valami korábbi trauma, ami a sötéthez/éjszakához kötődik?
2021. szept. 25. 07:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Bánod talán az elvesztegetett napot?
2021. szept. 25. 07:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Nálam is vannak/voltak ilyen időszakok alattomos dolog,az esti iszogatás,alkoholba csuszás melegágya.A kiváltó okára nem mindig jövök rá én sem. Párom is van, jó a kapcsolatunk, néha mégis becsúsznak ilyen periódusok. Valami tudatalatt hiányzik az életedből,amit talán magadnak se vallasz be/ nem fogalmazódott meg. Erre tudtam ráfogni mindig.Tény, hogy a sötét évszakok/esték is hajlamosítanak erre.
2021. szept. 25. 08:59
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
(egyesnek igaza van)
2021. szept. 25. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!