Futárnak mennyi borravalót adtok?
13-as
Én is minden kártyával vagy előre utalással fizetek, de ettől függetlenül adok. Nem is az összeg a lényeg ( 2 - 500 Ft nem tétel, hajléktalanoknak is szoktam ennyit adni), hanem a gesztus.
Amíg Magyarországon éltem, hamar leszoktam róla. Hiaba adtam korrekt jattot, késtek, hideg volt a kaja, bunkók voltak...
Ertem en hogy szar a fizu, es bele van kalkulalva, de az nem az en bajom, hogy nem tanult, és csak futár melót kapott. Vsgy eppen lusta dolgozni, igy inkabb kocsikázik. A jatt utan nem adózik eleve...
Ellenben itt, Írorszagban mindig adok. 90%-ban bicajos futár hozza a kaját, akik nshy része egyetem mellett csinálja. Nekik mindig adok, van aki rl se meri venni, de köulzlöm vele, hogy tegye csak el, rászolgált.
Bevallom, semennyit nem szoktam adni futárnak. Korábban adtam illemből, de aztán utólag mindig belegondoltam, hogy mégis miért? Nem sajnálom én azt a pár száz forintot, csak úgy gondolom, hogy a kiszállítási díj benne van az árban.
Ha viszont étteremben vagyok és a pincér megnyerő stílusú, mindig adok 500-1000 forintnyi borravalót, hiszen az egy teljesen másfajta kiszolgálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!