Mit gondoltok Izlandról, és az izlandi emberekről? Ha lenne rá alkalom, kivándorolnátok oda vagy nem? Miért?
Simán kimennék, ha találnék jó munkát és szállást. Pont 2 hónapja voltam ott és csodálatosan barátságos, melegszívű emberek, az országban pedig kiváló szociális ellátás és béke honol.
Egyébként érdekesség, hogy az afféle "ősibb nyelvek" amik nem változtak annyit az idők során, mennyire hasonlítanak egymásra. Sokszor voltam úgy Izlandon, hogy hallottam helyieket beszélgetni, és azt hittem oroszul vagy magyarul beszélnek, csak nem hallom jól.
Az izlandi nyelv egyébként nagyon hasonlít az írásmódjában a magyarra, a nyelvtanában pedig az oroszra. Pl. a Dóra és a Gréta név ugyanolyan elterjedt Izlandon, mint nálunk, és ugyanúgy írják is. :)
Három hónapot éltem kint Izlandon, és fantasztikus élmény volt. A tájat nem kell részletezni, lenyűgöző és az emberek is alapvetően kedvesek és barátságosak. Engem eleve érdekel ez a kultúrkör, így tényleg imádtam ott lenni.
Állandóan viszont nem élnék ott, kicsit macerás tud lenni átmenni más helyekre, viszont el tudom képzelni, hogy ott éljem le a nyugdíjas éveimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!