Mi a véleményetek erről az iskolai esetről?
Aki olyan mély depresszióba esik amiatt, hogy szívatják, piszkálják az iskolában, az nem érdemli meg, hogy piszkálják, az meg, hogy valaki csendes, vagy visszahúzódó valóban ok, de nem olyasmi ami kiérdemli a piszkálódást, főleg hogy, mint ahogy sajnos ez az eset is mutatja, még egy öngerjesztő folyamat: egyre zárkózottabb lesz valaki, minél többet piszkálják és annál jobban is piszkálják és így tovább.
Továbbá, aki öngyilkos lesz, az előtte már olyan állapotban van szellemileg, hogy nem képes így gondolkodni, mint ahogy leírtad, nem tud tojni magasról a szívatásra, vagy visszaszólni, mert mondjuk egy nagyobb csoport, vagy a teljes közössége ellen hogy is tudna fellépni?
Abban igazad van, hogy az otthoni körülmények is nagy szerepet játszottak, játszanak, de a többi tizenéves suhancot kár lenne meghallgatni, semmi értelmes magyarázatot nem tudnának adni és bármilyen indokkal is jönnek elő, hogy miért nem bírtak szerencsétlen gyereknek békét hagyni, semmi sem indokolja azt amit vele tettek, mert én le merném fogadni, így látatlanba is, hogy az a szegény, szerencsétlen gyerek a légynek sem ártott.
Egyrészt egy gyerek nem feltétlenül mondja el, hogy mennyire súlyos az eset, gondolom szégyellte magát, hogy ennyire áldozat.
Az osztálytársakat hagynám. Engem is volt akik piszkáltak, de ők rendszerint olyanok voltak akik nagyjából nulla figyelmet kaphattak otthon. A szülő felelőssége kiskorától kezdve úgy nevelni a gyereket, hogy ne piszkálja a másikat betegség, viselkedés, tudás stb alapján.
Gyerekként egy csomó mesélt olvastak nekem amiben a piszkálás volt a téma, sajnáltam az illetőt, nagyobb korban is megmaradt, hogy ok nélkül nem piszkálom a másikat.
A tanárokat szintén felelősség terheli. Nem azért, mert nem mondták, hogy "csabikám, Gábor mondta, hogy piszkálod, ezért intő jár". Ez nem segített volna. De mondhatták volna, hogy központi utasítás, hogy beszéljenek a témáról. Vagy csak osztályfőnökin belenézhettek volna hasonló témájú filmbe, vannak nagyon megrázóak
Nabasszus! Nem másolódott be a szerjesztett válaszom.
"A másik meg,hogy ok nélkül nem piszkálnak senkit.Mindig van valami ok.Nálam is volt.Lehet,hogy Gábornál pont az,hogy csendes volt.DE akkor is volt!" Az nem "ok". Ennyi erővel én is megverhetlen, mert jobban bejössz a csajoknak. Ez sem lenne "ok".
"Harmadrészt pedig egy ilyen labilis elmének semmi keresni valója a társadalomban,aki öngyilkos lesz." Sok ember fontolgatja, kevesebben kísérleteznek az öngyilkossággal és még kevesebben be is fejezik. Most az emberek 5%-át kiszorítasnád? Hova? A híd alá?
"Később,felnőttként ha pl nem ő kapná meg azt a munkát,akkor mi lett volna?Nem magát akasztotta volna fel,hanem mondjuk vérfürdőt rendezett volna?" A vérfürdősök nem ezek a fajta, öngyilkosságra hajlamos emberek.
"Ti mit gondoltok?" Azt, hogy még nagyon gyerek és éretlen vagy, de elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!