Szerintetek is durva kifejezés a megdöglött szó az állatra értve?
Figyelt kérdés
Én nem szeretem ezt a szót használni inkább azt mondom hogy meghalt nem azt hogy megdöglött.2021. szept. 10. 18:05
1/10 anonim válasza:
Allatra nem durva. Jo megertem, ha valaki ezt a kiskedvencere hasznalja akkor furcsa, de durvanak emberre ertenem.
2/10 anonim válasza:
Nem szeretem az ilyen szavakat, ha olyan mondja rá is szólok. Ilyen a megpusztult is, akkor már el, annak több értelme van és nem is durva, alpári. Pont nem érdekel mire, kire használja ne használja körülöttem mert zavar.
3/10 A kérdező kommentje:
Értem kicsit engem is zavar
2021. szept. 10. 18:53
4/10 Metionin válasza:
Szövegkörnyezettől függ, bár én inkább az elpusztult kifejezést használom. Házikedvencre pedig, hogy meghalt.
5/10 anonim válasza:
Nem annyira jó, tény és való. Akkor inkább az elhullott is jobb.
6/10 anonim válasza:
Ha közel állt hozzám az állat, akkor mindig a "meghalt" kifejezést használom, ha pedig nem ismertem, akkor legrosszabb esetben azt mondom, hogy elpusztult. A "megdöglött" kifejezés nagyon durvának tűnik számomra. Úgy hangzik szerintem, mintha gyűlölettel gondolnánk a halott lényre.
8/10 anonim válasza:
Durva. Kutyusnál, cicusnál a meghalt szót használom. Ha távoli, akkor elpusztult, kilehelte a lelkét. Megdöglöttet soha nem mondok.
9/10 anonim válasza:
Igen.
Én, ha közel állt hozzám, akkor úgy mondom, meghalt. Ha nem voltam szoros kapcsolatban vele, akkor kimúlt.
10/10 anonim válasza:
Nekem semmi bajom ezzel a szóval. A tényt kifejezi. Hogy ki mit gondol bele tovább, az nem a szó hibája.
Pl. ha látok a tóban egy dögölött halat, nem azért nevezem így, mert ellenszemvem van a halk iránt és örülnék az elhullásának, vagy szándékosan durva akarok lenni. Hanem nekem valahogy nagyon furcsán hangzana, ha úgy fejezném ki, hogy ott egy maghalt hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!