Dél-Koreában és Japánban tényleg bármikor,bárhol alhatnak az emberek?
Dél-Koreáról egy kicsit tudok írni.
Nemcsak, hogy meg van engedve, de teljesen elfogadott is. Gyakori, hogy egy héten 55+ órát dolgoznak, és átlagban 6-7 órát alszanak, ha nem kevesebbet. Elég pörgős életmódot folytatnak, és nincs idejük többet aludni, de ilyen kisebb napközben "szundik" beleférnek. Vannak úgynevezett "nap café"-k, ahova szünetekben, általában az ebédiben, járnak aludni. Érdemes rájuk keresni, egész hangulatos helyek.
Olyanról is olvastam már, hogy nem volt épp munka és pihentették a szemüket egy kicsit, amíg várták a következőt :D
Szóval elfáradnak annyira, hogy tényleg mindegy hol, csak aludhassanak egy kicsit. Valamint az alvás lehetőségét is értékelik, és megragadják azt, nem számít, hogy "csak" 10-20 percről van szó.
Koreaban elek igy errol tudok csak irni japanrol nem.
Az utcan fekve csak reszegen lattam meg embert aludni (a hajlektalanon kivul). Metron/buszon is szoktak a szemuket pihentetni. Az iskola naluk kicsit maskepp mukodik. Oran termeszetesen ok sem aludhatnak Viszont van egy olyan nekik, hogy "self study time" na akkor igazabol azt csinalnak amit akarnak.
A munkahelyemen amikor szunetem volt velem is elofordult, hogy aludtam. A szunetekre volt egy kialakitott piheno szoba fotelekkel. 3/4-e az embereknek altalaban aludt. A ferjem szinten az ebedje utan mindig alszik fel vagy 1 orat a munkahelyen.
De munka kozben, suliban az orakon itt is tilos aludni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!